Módszertan és játékgyűjtemény - lendvai-pápai közös kiadvány


2016-09-28 17:34:58  | cikk: ha  | 


Módszertan és játékgyűjtemény - lendvai-pápai közös kiadvány főképe

A szlovéniai Lendván működő Egy&Más Vándorszínház és a pápai Teleszterion Színházi Műhely több mint egy éve dolgozik közös projektekben, táborokban. A két csoport most nagy fába vágta a fejszéjét: közös tréninget tartottak, ahol rendszerezték a pápai műhely által alkalmazott gyakorlatokat, játékokat, megfogalmazták a módszertani alapokat. A közös munka eredménye egy száz oldalas gyűjtemény.

A lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet és az Egy&Más Vándorszínház két tagja, Miha Stampah és Eva Nad támogatásával 10 napot töltöttek Szlovéniában a pápai színjátszók; Herczeg Dia, Koncz Lilla, Komáromi Sándor, Móczár Bence és Tegyi Kornél. Az egész napos közös tréningek, szakmai beszélgetések segítették azt, hogy elkészüljön egy mindenre kitérő vázlat arról, hogyan, milyen célokkal és megközelítésben alkalmazzák a közkézen forgó játékokat a teleszterinosok, illetve melyek azok a legfontosabb gyakorlatok, amikkel dolgoznak ma is.

Komáromi Sándor elmondta, hogy régóta készült már arra, hogy rögzítse az általa használt módszereket, hisz ezek más csoportok számára is jó kiindulópontot, szakmai segítséget jelenthetnek. A résztvevők úgy fogalmaztak, hogy több éves színjátszós múlt van a hátuk mögött, de most érzik azt, hogy rendszerben látják az eddig tanultakat, tapasztaltakat.

A tíz napos közös tréning alatt összeállított szakmai anyag megjelentetését támogatja a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!