Szezonrajt a sakkozóknál


2016-09-28 10:53:00  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Szezonrajt a sakkozóknál főképe
A Szabadgyalog Sakk Egyesületnél a nyári időszak sem telt eseménytelenül. Bár csökkentett számban, az edzések ugyanúgy folytak a Helyőrségi Művelődési Otthonban, mint általában, ráadásul a versenyek sem maradtak el, a legutóbbit Veszprémben rendezték, ahol 43 résztvevő volt, főleg Veszprém megyéből, de Budapestről, sőt Szlovákiából is volt pár induló. Négynapos verseny volt, ahova a pápaiak évek óta visszajárnak.
- Örömmel újságolhatom, hogy a rangos bajnokságot egyesületünk éljátékosa, Margl Roland nyerte meg – tudtuk meg Kiss Csaba elnöktől. - Papíron voltak esélyesebbek is Rolandnál, de az utolsó fordulóban sikerült a veszprémiek legjobbját legyőznie, és így megnyerni a versenyt. Roland Élő – pontja ezzel már 2188-ra ugrott a szeptemberi FIDE-listán, évek óta nem volt nálunk ilyen tehetséges és szorgalmas sakkozó, mint ő. Pápáról több mint tízen voltunk, de a többiek nem alkottak maradandót ezen a versenyen, sokan Élő-pontokat vesztettek.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, az egyesület az elmúlt szezon végén megnyerte a megyei első osztályú csapatbajnokságot, és kivívta az NB II Széchenyi-csoportjában való szereplést. Az első fordulót Szombathelyen játszották.
- A Haladás VSE ellen sok reményünk nem lehetett a győzelemre. Egyrészt ellenfelünk nálunk erősebb játékerőt képvisel, másrészt amíg nem kezdődik el az NB I/B-s bajnokság, a szombathelyiek azokat a játékosokat is játszatják, akik amúgy az eggyel magasabb szintű bajnokságban fognak. Így az első két fordulóbeli ellenfele a Haladásnak nagyon nehéz helyzetben van, nem mondom, hogy igazságos a rendszer, de nem tudunk mit tenni ellene. A leülési arány 12-0 volt az ellenfél javára, átlagban 274 Élő-pont különbség volt minden egyes játékos között. Két döntetlen formájában egy pontot sikerült elcsípnünk, volt még azért pár remivel kecsegtető állás, de a nagyobb rutin érvényesült. Mondom ezt annak ellenére, hogy fiatalokból állt az ellenfél. Szombathelyen ugyanis legendásan jól működik az ifjúsági képzés a sakk területén, országos szinten is. A döntetleneket Margl Roland és Mayer Attila ért el. Némi vigaszt jelenthet számunkra, hogy a riválisunk, az Arborétum HSE is nagyarányú vereséget szenvedett, tehát nem húzott el nagyon előlünk. Az erőviszonyok alapján ők és mi lehetünk a bennmaradásért folyó nagy küzdelem fő résztvevői.
A bajnokságban október 9-én hazai mérkőzés következik, az ellenfél az ASSE Ajka lesz. Előtte, október 1-jén az egyesület évadnyitó versenyét rendezik a HEMO-ban. A kiírás elérhető ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!