Ránki Fülöp és a Győri Filharmonikus Zenekar


2016-09-27 20:39:37  | cikk: ha  | 


Ránki Fülöp és a Győri Filharmonikus Zenekar főképe

Ránki Fülöp volt a vendége a Győri Filharmonikusok a Zene Világnapja alkalmából szervezett koncertjének. A zenekar ezzel a hangversennyel nyitotta a pápai évadot. Berkes Kálmán karnagy, a csoport művészeti vezetője elmondta, számára öröm, hogy van még igény a klasszikus zenére, ő személy szerint küldetésének tekinti a komolyzene népszerűsítését. Büszkén tette hozzá, hogy a Győri Filharmonikusok koncertjei az utóbbi időben egyre kedveltebbek, tízszer annyi bérletesük van, mint korábban.

Köszönhető ez az igényes, színvonalas, igazi zenei élményt kínáló hangversenyeknek. A pápai évadnyitón elhangzott Weber A bűvös vadász című művének nyitánya, Mozart A-dúr zongoraversenye és Beethoven VIII. szimfóniája. Berkes Kálmán elmondta, hogy a Weber-nyitány azt került a műsorba, mert egy csodálatos, szenvedélyes darab, a Mozart-mű azért, mert a világ egyik legszebb lassú tétele hallható ebben, a Beethoven pedig mert talán az egyik legnehezebb szimfónia, mégis igazi örömzene.

Ránki Fülöp zongorajátéka lenyűgözte a közönséget

Ránki Fülöp volt a koncert vendége. Ő Klukon Edit és Ránki Dezső zongoraművészek fia, a Zeneakadémián tanul, nagy tehetségként tartják számon. Az intelligens, közvetlen zongorista sokat gyakorol, naponta négy-öt órát, de mindez akkor ér valamit, ha örömmel teszi az ember, mondta. A zene születése óta átszövi az életét, ez számára a természetes közeg. A Győri Filharmonikusokkal és Berkes Kálmánnal Pápán lépett fel először, a Mozart-darabot lenyűgözve hallgatta a közönség.

A hangversenybérlet következő alkalma november 29-én lesz, akkor a Győri Symphonic Band lép fel, eredeti koncertfúvós művekkel, filmzenékkel, könnyűzenei átiratokkal lepik meg a pápai zenekedvelőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!