Szent Gellért-ünnepe a Katolikus iskolában


2016-09-27 19:40:20  | cikk: Babos Petra  | 


Szent Gellért-ünnepe a Katolikus iskolában főképe
Szent Gellért a katolikus iskolák védőszentje, aki életét áldozta azért, hogy a kereszténység elterjedjen Magyarországon, ő volt Szent Imre nevelője. A gyerekek és a tanárok számára egyaránt fontos ünnep. A Szent István Római Katolikus Általános Iskolában hosszú évek óta hagyomány, hogy szentmisével és sportnappal tisztelegnek Szent Gellért előtt. Az idei évben egy katolikus iskolákat támogató alapítvány pályázatán nyert összegből Döbröntére és Gannára kirándult az iskola diákserege. A gazdag programkínálatot a BAB és a Szarvaskő Egyesület segítségével valósították meg.
Barabásné Hegedűs Tímea igazgatóhelyettestől megtudtuk, Döbröntén nyolc állomás várt a felsősökre, volt kézműveskedés, játék, ügyességi feladat és megkóstolhatták helyi termékekből készült finomságokat. Gannán a mauzóleumot tekintették meg, és megismerkedtek a svábok életével.
Illés Viktória és Rózsavölgyi Sára felső tagozatos diákok nagyon jól érezték magukat a sportnapon. Elmondták, sok érdekességet láthattak, nagyon finom ételeket kóstolhattak. Szerintük nagyon jók ezek a szabadidős napok, mert ilyenkor együtt lehet az osztály, a barátok, s közben a természet szépségeit is megcsodálhatják.
Paksi Nóra 4. osztályos, mint mondta, Gannán íjászkodtak, játszottak, megkóstolták a mézet és a finom szörpöt is.
A sportnappal nem ért véget az ünnep, hiszen hétfőn reggel szentmisén vettek részt a diákok, amelyen a 4. b osztály elevenítette fel rövid jelenettel Szent Gellért életét. Szeptember 24. a katolikus iskolák védőszentjének, Szent Gellértnek a napja. Ennek kapcsán Veszprémben érseki szentmisén vettek részt a katolikus iskolák pedagógusai, s ekkor adták át a Szent Gellért-díj arany és ezüst fokozatát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!