Karate: Európa-bajnoki kvótákat szereztek


2016-09-27 13:50:20  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Karate: Európa-bajnoki kvótákat szereztek főképe
2016. szeptember 24-e egy újabb fontos nap a Patent Griff SE naptárában. Ezen a szombati napon a csapat három versenyzővel ugyanis Ceglédre utazott azzal a céllal, hogy kvótákat szerezzenek az U22-es, Ifjúsági Európa-bajnokságra, melynek idén a bolgár főváros, Szófia ad otthont. A nyílt bajnokságon Benkő Noémi, Cheyenne Dokter és Nagy Benedek képviselte a klubot, akik rengeteget készültek, hogy ott lehessenek ezen a versenyen. Nagy Benedek nemrégen kezdte újra az edzéseket és a felkészülést. A junior férfi mezőny +75 kilogrammos súlycsoportjában indult és sajnos elsőre mindjárt magasabb és fizikálisan fölényben küzdő ellenfelet kapott, akit nem is sikerült legyőznie. Sokkal jobban szerepeltek az egyesület lány karatékái, küzdelmeiket Bolla Péter edző elevenítette fel.
- Cheyenne első ellenfele egy szívós sárga öves lány volt, aki felett végül két pontosan kivitelezett fej rúgással ippon értékű győzelmet aratott. Magabiztos győzelme után következhetett a második ellenfele. Három küzdelme közül talán ez volt a legkedvezőbb számára. Vetélytársa nem igazán tudott kibontakozni a küzdőtéren végig az történt amit Cheyenne akart és elképzeléseit megvalósítva ismét pontra váltotta fölényét. Itt is egy fejrúgással végül győzedelmeskedni tudott. A döntőben ténylegesen a legerősebb két lány küzdhetett meg egymással, és dönthették el a bajnoki serleg sorsát. A jászberényi lány nagyon erős és pontos volt, ahogy Cheyenne is igyekezett tudása legjavát adni. Ellenfele technikái kicsit erősebbnek bizonyultak és sajnos ezúttal inkább az ő számításai váltak be a bunyóban. Olyannyira, hogy a küzdelem felénél pont értékű fejrúgással előnyt is szerzett. Cheyenne próbálta visszahozni hátrányát, de elúszni látszott a döntő. Az utolsó másodpercekben egy tiszta fejrúgást mégis sikerült bevinnie, amire sajnos nem kapott pontot. Bírói indoklás szerint nem húzta vissza a lábát, így a küzdelem a jászberényi lány győzelmével ért véget. Ezzel a teljesítménnyel a Patent Griff SE karatésa kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra, mivel súlycsoportonként az első két versenyző automatikusan elnyeri az indulás jogát.
Ezután Benkő Noémin volt a sor, aki első meccsén mindjárt a diákolimpia győztesével találkozott.
- Noémi legnagyobb ellensége mérhetetlen izgalma, amin az első küzdelméig nem tud úrrá lenni. Sajnos ezúttal is rányomta bélyegét teljesítményére. Hiába hajtotta végig a két percen keresztül vetélytársát, nem tudott igazán összpontosítani és két fejrúgással kikapott. Elúszni látszott az EB… Második ellenfele egy fehérvári lány volt, akitől a tarjáni versenyen szintén az első küzdelemben nagyon simán két fejrúgással kikapott. Ennek ellenére a küzdelmet indító vezényszó után megérkezett kétszeres diákolimpia- és magyar bajnokunk a versenybe. Olyannyira, hogy a nála hat kilóval nehezebb ellenfelének esélye nem volt kibontakozni. Noémi ekkor már a tőle megszokott elszántsággal és ellentmondást nem tűrő akarattal esett neki küzdőpartnerének, szép, pontos és erős technikái szinte folyamatos hátrálásra kényszerítették ellenfelét. A küzdőidő utolsó fél percében konkrétan rommá verte a fehérvári lányt, ennek ellenére "csak" két zászlót (mely a győzelmét jelezte) kapott a négy bírótól, így a vezetőbírón volt a döntés, aki mindenki megdöbbenésére a döntetlen mellett voksolt. A hosszabbítás eleje kicsit nehezen indult, mivel nagyon kihajtotta magát, de a végére már ismét a pápai lány került fölénybe, így ott is döntetlen ítélet után végül megnyerte a mérkőzést. Ezzel Noémi is indulási jogot szerzett a novemberi kontinensviadalra
Bolla Péter szerint kőkemény munka, elszántság és hatalmas akarat kell ahhoz, hogy valaki ilyen szinten sportoljon. - Ezeket a fiatal sportolókat nem az eredményeik, hanem az elvégzett munka teszi naggyá - tette hozzá az edző. Egyesületünknél nem volt és nem is lesz elvárás a győzelem egy versenyen. A velük szemben támasztott "követelmény" a sok edzés és kitartó felkészülés, fejlődés. Ez teszi a mi csapatunkat egyedivé és az egyik legjobbá az országban. Összetartás, egységes csapatmunka. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki segített a felkészülésben, aki eljött és szurkolt, aki támogatta, hogy ilyen körülmények között készülhessünk a mindennapokban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!