10 féle bérlet lesz a 2016/2017-es színházi évadban


2016-09-27 08:26:09  | cikk: Babos Petra  | 


10 féle bérlet lesz a 2016/2017-es színházi évadban főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szakmai feladatai sorában kiemelt területként kezeli a színházi kultúra közvetítését. Ezért a bérletes előadások összeállításakor az országos kínálat megjelenítésére, a műfaji sokszínűségre és természetesen a minőség megtartására törekedtek a 2016/2017-es évadban is, miközben figyelembe veszik, hogy a színházépület rendelkezik olyan adottságokkal, amely nagyszínpadi előadások befogadását is lehetővé teszi.
Ebben az évadban 10 féle bérletet indítanak, négyet a gyermek, négyet az ifjúsági és kettőt a felnőtt korosztály számára – mondta hétfő délelőtti tájékoztatóján Szabadkai Verita igazgató, aki hozzáfűzte, nagy öröm számukra, hogy idén a három előadásból álló, új Komédiás bérlet iránti szép számú érdeklődésnek köszönhetően ismét két felnőtt színházi bérletes előadássorozat várja a kultúra iránt rajongókat az évadban. Legendás és kevésbé ismert, de kiváló színművészek töltik meg bérletes előadásaikat élménnyel, szórakozással és művészettel.
10 féle bérlet lesz az idei évadban
Schmidt Orsolya művelődésszervező ennek kapcsán elmondta, a JMSZK az ifjúsági bérleteket a hagyomány szerint állította össze az idei évben is. A 2016/2017-es évadban is lesz Tarczy, Bocsor és két Orlai bérlet, hiszen iskolákra tagolták a bérletet az igényeknek megfelelően. A programban nagyszínpadi és kamara előadások egyaránt szerepelnek, valamint próbáltak a vidámabb műfajok felé is fordulni, tavaly nagy sikere volt a S.Ö.R.-nek, idén a G.Ö.R.CS. című darabot láthatja a diákság, melyben a Bibliát térképezik fel humoros módon. Lesznek visszatérő vendégfellépői is a bérletsorozatnak, ők a Nézőművészeti Kft.
-A 2016/2017-es ifjúsági bérletes előadások az eddig megszokottakhoz hasonlóan zajlanak majd, az árak nem változnak. Az első bemutató október 17-én lesz, amikor is az Orlai és Tarczy bérletesek a Komisz és Deszka Társulat előadásában a Made in Hungaria című darabot nézhetik meg, november 9-én a bocsorosok a Csavar Színház tolmácsolásában a Helység kalapácsát láthatják – mondta a művelődésszervező, majd hozzátette, a JMSZK-t egyre több produkció keresi fel, hogy bemutatkozási lehetőséget kapjanak. Idén Rákóczi történetét feldolgozó előadást már láthatott a nagyérdemű, október 10-én pedig ismét egy hasonló darab megtekintésére lesz lehetősége a pápaiaknak. A Petőfi és Arany levelezése című előadást a debreceni Csokonai Színház tolmácsolásában tekinthetik meg október 10-én 14 óra 30 perctől ingyenesen a Huszár Közösségi Házban.
A Vajda bérletben ezúttal is öt előadás lesz: Agatha Christie: Az egérfogó, Ernest Thompson: Aranytó, Mary Orr: Mindent Éváról, Molieré: Képzelt beteg és Tom Schulman: Holt költők társasága című darabok szórakoztatják a felnőtt közönséget.
A Komédiás bérlet értékesítése október 10-én kezdődik, az előadások azonban csak januárban kezdődnek.
A JMSZK a 2016/2017-es gyermekszínházi évadban négy bérletet kínál az óvodásoknak és kisiskolásoknak. Ezek nevei is változtak, hiszen az óvodásoknak Mirr-Murr néven kínálják az előadásokat, az iskolásoknak pedig Kerekerdő Hétmérföldes és Óperenciás a bérletek elnevezései.
Müller Orsolya kulturális szervező kiemelte, igyekeztek úgy összeállítani az évadot, hogy a műfajok sokszínűsége megjelenjen a repertoárban. Így lesz fúvós együttes, de megjelenik a népmesei vonal és a rendkívül gazdag látványvilágú Turay Ida Színház is fellép majd. A bérletek árai nem változtak az előző évekhez képest. A megvásárlásra október 17-ig van lehetőség.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!