Ismét önvédelmi tanfolyam indul


2016-09-26 18:39:16  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ismét önvédelmi tanfolyam indul főképe
A Hét Csillag Egyesület a Pápai Rendőrkapitányság és Pápa Város Önkormányzatának támogatásával október 11-től ismét térítésmentes női önvédelmi tanfolyamot indít. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, nyáron hat alkalomból álló foglalkozást tartottak a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola Készségfejlesztő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tornatermében, melyre pillanatok alatt betelt az előzetesen meghirdetett 55 fős létszám. Az élénk érdeklődés és az első képzés sikere kapcsán a szervezők úgy döntöttek, ősszel mindenképp folytatják az edzéseket. Pintér Péter, a Hét Csillag Egyesület elnöke a tanfolyam kapcsán arról tájékoztatott, a tematika nem változott, továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek valósághű szituációk feldolgozására, illetve a támadást megelőző szituációk felismerésre, és azok lehetőség szerinti megoldására. Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója azt mondta, örömmel működnek ismét közre a tanfolyamban.
- Azért is örültünk újfent ennek a kezdeményezésnek, mert a Pápai Rendőrkapitányságnak egyik kiemelt feladata az áldozatvédelem, és ez a foglalkozás kiváló alkalmat nyújt arra, hogy olyan csoportokat szólítsunk meg, melyek az áldozattá válás szempontjából érintettek. Arra buzdítunk mindenkit, hogy bátran jelentkezzenek erre a tanfolyamra, különös tekintettel azok, akik olyan munkahelyen dolgoznak, ahol esetleg vagyon vagy személy elleni támadás áldozataivá válhatnak: a kiskereskedelmi egységekben, butikokban dolgozók, a dohányboltok alkalmazottai, illetve az ékszerüzletek eladói.
Császárné Elek Veronika hozzátette, kollégáival ezúttal is közreműködnek az oktatásban, az önvédelmi fogások bemutatása mellett tájékoztatják a résztvevőket a jogos védelmi helyzetről és arról, hogy egy esetleges támadás alkalmával meddig lehet elmenni, mi az a pont, ami még nem büntethető, továbbá egy védekezés alkalmával melyek azok az eszközök, amelyeket maguknál hordhatnak a hölgyek, és melyek azok a közbiztonságra veszélyes tárgyak, melyeket védekezés céljából sem tarthatnak maguknál.
A tanfolyam október 11-én kedden 18 órakor kezdődik a Türr István Gimnázium tornatermében. Jelentkezés és minden további információ a 7csillag.hu oldalon érhető el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!