Megújul a pártház épületének fűtési rendszere


2016-09-25 14:58:36  | cikk: HuHa  | 


Megújul a pártház épületének fűtési rendszere főképe
A fűtési szezon kezdetére elkészül a volt pártház épületében lévő fűtési rendszer szekunder körének megújítása. Az elmúlt években nagyon sok probléma volt a Szent István utcai épület fűtésével, hiszen a több évtizedes rendszer már nem volt alkalmas a megfelelő hőleadásra. A beruházás közel 12 millió forintba kerül, a munkálatokat a Városgondnokság végzi külső vállalkozók bevonásával.

Megújul a több évtizedes fűtési rendszer a volt pártházban

A képviselő-testület az idei költségvetésében 40 millió forintot irányzott elő ingatlankezelés körébe tartozó fejlesztésekre, ez a költségkeret biztosítja a forrását a most zajló munkálatoknak. Áldozó Tamás polgármester ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, ennek az összegnek a többszörösét el lehetne költeni a város ingatlanvagyonára, ez az épület azért élvezett prioritást, mert itt működik a Nevelési Tanácsadó intézménye, az épület egy részében bérlő tevékenykedik és más szervezeteknek is otthont ad az irodaház.
-A jó gazda módjára igyekszünk gondoskodni ingatlanjainkról, ennél az épületnél az a cél, hogy üzembiztos, gazdaságosan működtethető fűtési rendszere legyen. A volt pártház hőháztartása semmilyen mai elvárásnak nem felel meg, nyáron nagy a hőterhelés, rosszak az ablakok, a fűtés pedig energiapazarló volt. A mostani munkák egy lépést jelentenek ahhoz, hogy olcsón, korszerűen üzemeltethető épületté váljon a Szent István utcai ingatlan, hiszen az itt felszabaduló üzemeltetési költség további beruházásokra fordítható.

Az új csöveket és radiátorokat már minden irodában kiépítették

Az elsődleges fűtési kör a kastélyberuházással elkészült, a faaprítékos kazán adja ide is a hőt, tehát a hőcserélőig rendben van a fűtés. Ami most zajlik, az az épületben futó csövek és radiátorok cseréje, vagyis a harminc éves rendszer teljes kiváltása az alagsortól a harmadik szintig – tájékoztatott Bakó István, a Városgondnokság igazgatója.
-Alvállalkozó bevonásával végezzük a munkát: 102 radiátort, közel 1400 méter csövet, 1700 idomot építettek be, ezeket 640 bilincs tartja – érzékeltette a munka nagyságát.

Áldozó Tamás polgármester (jobbra) és Bakó István igazgató (balra) egyeztet az alvállalkozóval

Az új rendszerben kisebb átmérőjű csöveket használnak, a radiátorok víztároló képessége lényegesen kisebb, így sokkal kevesebb víz kering majd, a jó minőségű anyagok pedig hosszú távon is biztos üzemeltetést feltételeznek. A rendszer kialakításánál arra törekedtek, hogy a korábbinál jobban szakaszolható legyen az épület fűtése, így megtermelt hőenergiát a lehető leggazdaságosabban használják fel – tudtuk meg Bakó Istvántól.

A munkák augusztus utolsó napjaiban kezdődtek és a fűtési szezon kezdetére elkészül az új rendszer.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!