Zajlanak a népszavazási előkészületek


2016-09-25 14:08:07  | cikk: HuHa  | 


Zajlanak a népszavazási előkészületek főképe
A jogszabályi előírásoknak megfelelően zajlanak az előkészültetek városunkban az október 2-ai választásra. A Helyi Választási Iroda a nyomtatott sajtóban és a város weboldalán folyamatosan közli a népszavazással kapcsolatos információkat, a héten megtartották a választott szavazatszámláló bizottsági tagok képzését és letették az esküt a szavazatszámláló bizottságok pártok által delegált tagjai is.

Pápán 31 szavazókörben adhatják le voksaikat a választópolgárok, a szavazatszámláló bizottságokat három választott tag és a pártok által delegált tagok alkotják. A népszavazásra csak a Fidesz delegált tagokat, két szavazókör kivételével két-két fő vesz részt a munkában, így ebben a két szavazókörben választott póttagok bevonására is szükség lesz október 2-án, hiszen a bizottságok öttagúak.

Képzés a szavazatszámláló bizottságok választott tagjai számára

Kanozsainé dr. Pék Mária, a Helyi Választási Iroda vezetője tájékoztatása szerint két szavazókör helye megváltozott. A 17. számú szavazókörben a Vízitársulat épületében kialakított szavazóhelyiség nem áll rendelkezésre, helyette a HEMO-ban adhatják le szavazatukat az ide tartozó választópolgárok, a 18. számú szavazókörhöz tartozókat pedig a Pápai Hús telephelye helyett az Erzsébetvárosi Óvodában várják. A népszavazásról szóló értesítőben már a helyes cím szerepel, így abból is tájékozódhatnak az érintettek – hívta fel a figyelmet Kanozsainé dr. Pék Mária, hozzátéve, érdemes ezt az értesítőt is elvinni a szavazásra, hiszen segíti a tájékozódást.
-A népszavazással kapcsolatban három fontos határidőt kell ismerniük a választópolgároknak. Azok, akik a népszavazás napján nem azon a magyarországi településen tartózkodnak, amelynek a szavazóköri névjegyzékében szerepelnek, szeptember 30-án 16 óráig kérhetik az átjelentkezést – közölte. Ezúttal is van lehetősége mozgóurna kérésére mindazoknak, akik egészségi állapotuk, fogyatékosságuk vagy fogva tartásuk miatt nem tudják felkeresni a szavazókört. Ők szeptember 30-ig igényelhetnek mozgóurnát a Helyi Választási Irodába eljuttatott kérelemmel, a választás napján pedig a szavazókörben 15 óráig még lehetőségük van ennek igénylésére. Akik október 2-án külföldön tartózkodnak, a külképviseleti névjegyzékbe való felvételüket kérhették szeptember 24-ig.

Csütörtökön esküt tettek és képzésen vettek részt a delegált tagok is 

A kérelmek beadásához formanyomtatványok is rendelkezésre állnak, ezeket a valasztas.hu felületről és Pápa város honlapjának választás menüpontjából lehet letölteni.
A Helyi Választási Iroda vezetője hangsúlyozta, a Fő utca 5-ben található választási iroda munkatársai is állnak a választópolgárok rendelkezésére, személyesen, telefonon vagy levélben is felkereshetők az október 2-ai népszavazással kapcsolatos kérdésekkel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!