230 ezer forint adomány a Vajda Péter Lakótelepi Napon


2016-09-25 11:50:47  | cikk: Babos Petra  | 


230 ezer forint adomány a Vajda Péter Lakótelepi Napon főképe
Az idei év utolsó városrészi napját tartották szombaton, ezúttal a vajdaiakat várták könnyed szórakozásra.
A program a városrészi napok jól megszokott forgatókönyve szerint zajlott, így kora reggeltől a bölcsőde és a játszótér környékét vidám társaságok népesítették be, hogy összemérjék gasztronómiai tudásukat, támogatva ezzel a Vajda Péter Lakótelepi Gyermekekért Alapítványt. A kora reggeli kicsit hűvös időben baráti társaságok, munkahelyi közösségek, intézmények és civil szervezetek tagjai láttak neki a főzésnek, s ki pörköltet, ki gulyást, ki ragus ételt főzött a zsűri ízlésének elnyerése reményében.
A lelkes kukták között több helyi kötődésű közösség is volt, de nem maradtak el a minden rendezvényen főzők sem.
Az ESZI csapata különleges csülökfagyit készített
A Nyolcas nevű csapat a Nyolcadik utca három fiatalemberéből állt össze. Kresztyankó László szakácstól, a csapat kapitányától megtudtuk, a csapat már nem először főzött együtt, évről évre beneveznek a vajdai versenyre. Idén két étellel is készültek, az árpagyöngye levessel és pincepörkölttel, remélik, mindenkinek ízlik is.
A nyugdíjas egyesület az összes városrészi napon képviseltette magát három fővel. Bolla Miklósné elmondta, sertés pörköltet készítettek sertéscsülökkel. Mint mondta, titkuk, hogy szívvel-lélekkel főznek, kiváló alapanyagokból.
A Vajda Péter Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány is főzött a versenyen. Berkes Béláné elnök elmondta, a Vajdai nap minden évben kiváló hangulatban zajlik, ezért döntöttek úgy, hogy idén részt vesznek a főzőversenyen, ahol hagyományos pörköltet készítettek.
A Fidelitas csapata csorbát főzött
A főzőversennyel párhuzamosan délelőtt a gyermekeknek és a családoknak is kínáltak szórakoztató programot a szervezők a Vajda Péter Lakótelepen. A bölcsőde udvarán kézműves játszóház várta az ügyeskezű gyerekeket, ahol a lakótelep óvodájának és bölcsődéjének munkatársai segítettek a vidám alkotásban. A gyerekek lovaskocsikázhattak, ugrálóvárazhattak, de portrérajzoláson is részt vehettek Mező Lászlóné jóvoltából.
A zsűrinek nem volt könnyű feladata
Mire a vajdai bográcsok villámsebesen kiürültek, a zsűri is meghozta döntését a legjobb ételekről. Horváth Orsolya, a zsűri elnöke elégedett volt mind a 13 csapattal, hiszen nagyon ízletes ételeket készítettek, amelyek rendkívül változatosak is voltak, hiszen a hazai ízek mellett voltak erdélyi és hagyományos pörköltek is. A zsűri elnöke elmondta, nem volt könnyű dolguk a legjobb étel kiválasztásában, de egyetértésben sikerült dönteniük. Mindezek alapján, az eredményhirdetésen a harmadik helyezettnek járó díjat a tűzoltóság csapata vehette át, a második helyen az ESZI csapata végzett csülökfagyijával, győztesnek pedig a Hell-Therm csapatának főztjét hirdették ki, ami babgulyás volt. Karácsony László elmondta, csapatuk idén már a negyedik főzőversenyen vesz részt, jól bevált titkos receptjükkel, nagy sikerrel. A díjátadón az is kiderült, hogy az elkészített ételekért 230 ezer forint adományt adtak össze a rendezvényre kilátogatók, s ezt az idén a Vajda Péter Lakótelepi Gyermekekért Alapítványnak adta át a polgármester és dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.
Az összeget Berkes Béláné vette át.
Berkes Béláné vette át a jótékonysági főzőversenyből befolyt összeget
-Nagy öröm számomra, hogy az alapítvány kapta idén a jótékonysági főzőversenyből befolyt összeget, hiszen az alapítvány anyagi forrása elfogyott. A jó célok megvalósítását folytatni akarjuk. Szeretnénk a vajdai hátrányos helyzetű családokból továbbtanuló gyermekek ösztöndíját támogatni. Természetesen a kuratórium összeül majd, s együtt döntünk a szép összeg további sorsáról – mondta az elnök.
A jó hangulatú délelőtt során felléptek a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda Szivárvány csoportjának apróságai is.
Délután a Zsoodance Tánc Sport Egyesület lendületes bemutatója nyitotta, ahol kicsik és nagyok káprázatosan gyors és jól kidolgozott koreográfiáját csodálhatták meg a nézők. Utána a Holle Anyó Színház varázsolt mesevilágot a színpadra. Az összeállítást a Munkácsy Zenestúdió fellépése és a JMSZK Vadvirág Néptáncegyüttes és utánpótlás csoportjainak látványos fellépése színesítette.
Zsúfolásig telt a fesztiválsátor
A kora esti órákra megtelt a Vajda lakótelepen felállított fesztiválsátor. A szép számban összegyűlteket dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte, aki köszönetét fejezte ki a főzőversenyen résztvevőknek és vásárlóknak, akik ezzel támogatták az alapítványt. Jó szórakozást, jó beszélgetést, kellemes estét kívánt minden résztvevőnek.
A polgármester hírportálunk kérdésre elmondta, a Vajda Péter Lakótelepi Nap a várakozásoknak megfelelően, jól sikerült, jó időben főzhettek a csapatok és szórakozhattak a környéken élők.
-Az országban kevés helyen tartanak városrészi napokat. Talán Pápa az egyetlen ilyen város. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy az adott városrészben élők találkozzanak, kicsit megpihenjenek, beszélgessenek, főzzenek együtt egy jótékony cél érdekében. Úgy gondolom, ez fontos, erősíti a városrészi összetartozás tudatát. Ezt folyamatosan biztosítani kell a pápaiaknak – mondta a polgármester, majd hozzáfűzte, jövőre egészen biztos, hogy megszervezik ezeket a jó hangulatú, közösségépítő programokat.
Este Árvai Kristóf Titusz freestyle bemutatójára, a Rebel Lion Tánc-Sport Egyesület pörgős táncaira tapsolhattak a szép számban megjelentek. A lakótelepiek Oláh Gergő koncertje után DJ. Béci nosztalgia buliján szórakozhattak késő estig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!