Készül a kiállítás - Gazdag program lesz a Zene Világnapján a Bartókban


2016-09-25 10:23:16  | cikk: ha  | 


Készül a kiállítás - Gazdag program lesz a Zene Világnapján a Bartókban főképe

Alapításának 80. évfordulóját változatos programsorozattal ünnepi idén a Bartók Béla Zeneiskola. Tavasszal a rendezvények közt helyet kapott Serei Zsolt zeneszerző előadása és a hagyományos tanári hangverseny is. A folytatásban október 1-jén, a Zene Világnapján két programmal is várják a zenekedvelőket.

Hetyei József igazgató elmondta, hogy a jubileumi rendezvénysorozat harmadik eleme a szombati program. A zeneiskola tanárai és növendékei 9.30-tól adnak műsort a Kossuth utcán, majd 11.30-kor Khell Zoltán tanár, grafikus, az iskola egykori igazgatójának fia nyitja meg az emlékkiállítást a Bartók Béla Zeneiskolában.

A kiállítás felöleli az intézmény történetét. A tárlatot több hónapos gyűjtőmunka előzte meg, a tárgyi emlékek mellett több visszaemlékezést is lejegyeztek. Az igazgató fontosnak tartotta, hogy személyes élményekkel gazdagítsák ezt a válogatást, hisz így mutatható be igazán az intézményben folyó tanító-nevelő munka.

Többek közt plakátok, levelezések, belépőjegyek, fotók, újságcikkek is láthatók majd a tárlaton, mely az iskola földszinti folyosóján kap helyet, tárlókban és a falakon. Az intézmény működésének 80 esztendeje alatt sok híres művész megfordult a falai között, őket is felidézik az anyagban.

A Pápai Bartók Béla Zeneiskola szeretettel vár minden érdeklődőt október 1-jén, hogy minél többen együtt ünnepelhessék a jubileumot és e zene napját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!