Csizmás Kandúr


2010-04-13 19:05:43  | cikk: Babos Petra  | 


A 2009/2010-es színházi évad gyermekszínházi előadásainak sorában ma 14 órakor a „Lázár” bérletes, holnap pedig a „Fekete” bérletes gyerekek láthatják a nagysikerű és örök klasszikust. Tömöry Márta és Korcsmáros György Csizmás Kandúr című zenés mesejátékát nézhetik meg a kicsik, a veszprémi Petőfi Színház előadásában.
A Csizmás Kandúr mese nyugodtan nevezhető örökzöldnek, hiszen generációk sora találkozott már mesekönyvekben, rajzfilmeken és színházi előadásokon a beszélő kandúr történetével. A különbség legfeljebb annyi, hogy más-más felvezetésben, előadásmódban jutott el a legifjabb nézőkhöz. Kszel Attila rendező interaktív módon állítja a közönséget is színpadra, szeretne meghatározó, "első benyomást" tenni a következő nézőgenerációra, és kialakítani bennük egy minőségi színház igényét - már gyermekkorban. A legkisebb fiúra örökségül hagyott macska csizmát, köpenyt, kalapot húz, hogy megszerezze gazdájának a királylány kezét és a fele királyságot. Kalandos útján barátokra és segítőkre talál. És, mint minden jó mesében, győz a szerelem, a barátság és az igazság! A közönség pedig mindeközben jól szórakozhat a lendületes, poénos, látványos mesejátékon - mondta Bognárné Novák Ilona művelődésszervező.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!