Az Együtt a szavazástól való távolmaradásra buzdít


2016-09-23 08:42:17  | cikk: Babos Petra  | 


Az Együtt a szavazástól való távolmaradásra buzdít  főképe
Tegnap délelőtt Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke és dr. Bányai Katalin, az Együtt pápai önkormányzati képviselője „Kvótareferendum: az Együtt a szavazástól való távolmaradásra buzdít” címmel sajtótájékoztatót tartott a Kossuth-szobor előtt.
Az Együtt azért kampányol a Modern Magyarországért Mozgalommal és a Párbeszéd Magyarországért Párttal közösen országszerte, hogy ne menjenek el szavazni a választópolgárok, s ezzel Orbán Viktornak is üzennek. Az Együtt szerint ez egy néphülyítő, megosztó szavazás, melyben nem a valóságról beszélünk, hanem az egyre több közvagyont hazavivő korrupt Orbán-kormányról, amely el akarja terelni a választók figyelmét a valós problémáról, az oktatási rendszer széteséséről és az egészségügyi rendszer válságáról.  Az Együtt vezetője arra kérte a választópolgárokat, ne adják meg az esélyt a miniszterelnöknek arra, hogy “bármire felhasználja” szavazatukat, hanem küldjenek egy üzenetet Orbán Viktor “gyűlöletkampányával” szemben – hangsúlyozta Szigetvári Viktor.
Európában biztonsági válság van, a menekült válság miatt. Meg lehetne oldani, de a Fidesz az elmúlt két évben minden megtett a menekült válságról való józan beszéd ellehetetlenítése érdekében. Ezért az Együtt, a Modern Magyarországért Mozgalommal és a Párbeszéd Magyarországért Párt világosan beszél arról is, hogy szükséges az európai hadsereg, a határvédelem és a menekülttáborok működtetése. Akik jogszerű menedékkérők, megerőszakolás elől menekülő nők, gyermeküket védő anyák, vagy olyan férfiak, akik nem terroristák, hanem megszűnt az életlehetőségük, időlegesen Európában kapjanak menedéket a genfi konvenció szerint – emelte ki az Együtt elnöke.
Magyarországon gyűlöletkampány folyik, ami ellen mi tiltakozunk. Örülünk, hogy más pártok is amellett kampányolnak, hogy ne menjenek el az emberek szavazni október 2-án, hiszen „hülye kérdés nem érdemel választ” – mondta.
Dr. Bányai Katalin a sajtónak elmondta, a '80-as évek végén Nagyváradról menekültként, befogadó papír birtokában Németországba emigrált, s ezáltal ő is megélte a migráns létet. Járt a menekülttáborba, ahol találkozott olyan emberekkel, akik gyűlölködve néztek rá és olyanokkal is, akik az első pillanattól kezdve szimpátiával közeledtek felé, sőt megtettek mindent azért, hogy az életének újrakezdését könnyebbé tegyék.
-Amikor megkérdeztem a hölgyet, hogy mivel köszönhetem meg ezt a sok jót, azt válaszolta, hogy azzal, hogy másokkal szemben, akik hasonló helyzetbe kerülnek, így fogok viselkedni, mint ő velem. Én sem tartom helyesnek, hogy az önkormányzatok ebbe a kampányba beszállnak, s ha ezt tapasztalom, akkor megteszek mindent azért, hogy ez ne történhessen meg – mondta dr. Bányai Katalin.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!