Üléseztek a részönkormányzatok


2016-09-22 08:52:58  | cikk: Babos Petra  | 


Üléseztek a részönkormányzatok főképe
Mindhárom testület, a borsosgyőri, a kéttornyúlaki és a tapolcafői részönkormányzat is egyhangúlag elfogadásra javasolta a pénteki városi képviselőtestületi ülésen tárgyalandó napirendeket.
Mindegyik ülésen szó esett a városi Pro Publico díjról és Pápa Város Tiszteletbeli Követe cím alapításáról, a közterület használatáról, a reklámozás rendjéről, illetve a közösségi együttélés szabályairól és azok megsértésének jogkövetkezményeiről. Az ülésen a Közterület-felügyelet és városgondnokság településrészt érintő tevékenységéről is beszéltek.
Máté István, a Kéttornyúlaki és Borsosgyőri Városrész Önkormányzatának elnöke elmondta, a borsosgyőri és kéttornyúlaki összekötő betonúton sok az illegális szemét- és földlerakás, amit szeretnének mielőbb megszüntetni.
A MÉKI-R. Kft. ügyvezetője, Egyed Tamás elmondta, mindhárom településen példaértékű a temetők rendezettsége. Pápa-Borsosgyőrön a temetőben a járdalapokat megújították, valamint a halottasházat is tatarozzák, s újraszínezik a jövőben.
Pápa Város Önkormányzata felnőtt játszóterek kialakítására nyújtott be pályázatot. A hét sportparkból egy Borsosgyőrön lesz, s emellett a gyerekeknek is terveznek egy játszótér kialakítását.
A Tapolcafői Városrész Önkormányzat ülésén, a Tapolcafői Kertbarát Közhasznú Egyesület és a Reménységeink Alapítvány Pápa-Tapolcafő 2016.évi támogatásáról is szó esett. Zsegraics Gyula elmondta, hogy az egyesület és az alapítvány munkájával is meg vannak elégedve, jól végzik munkájukat, s a programokban is maradéktalanul részt vesznek. Az ülésen tárgyaltak arról is, hogy mekkora támogatásban tudják részesíteni őket, hiszen eszközbeszerzésre, kiadványkészítésre és fellépő ruhák vásárlásra lenne igényük. Az idei évben megváltozott a támogatás igénylésének menete, az igényléskor le kell írni a projekt bekerülési költségét, és meg kell nevezni az önrész összegét, majd azután dönt az önkormányzat a támogatásról.
A Tapolcafői Városrész Önkormányzatának elnökétől megtudtuk, a Városgondnoksággal jó az együttműködésük, igyekeznek minden kérésüknek eleget tenni.
A tapolcafői gyűlés végén elfogadták a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ településrészen végzett tevékenységéről szóló beszámolót is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!