Emelt fővel hagyhatták el a pályát


2016-09-21 21:18:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Emelt fővel hagyhatták el a pályát főképe
A vasárnapi, balul sikerült bajnoki nyitány után a Bakonyerdő Pápa csapata bemutatkozott a Magyar Kupában is. Kapcsándi Zsolt alakulatának kezét ezúttal sem fogta Fortuna a sorsoláskor, hiszen az NB I/B-s Alba MÁV-Előrét kapta ellenfélül. Már a Szentgotthárd elleni meccs után jelezte a pápaiak edzője, edzőmeccsként tekint a kupafordulóra, hiszen reális esélyünk nincs a továbbjutásra, annál is inkább, mivel több meghatározó játékos munkahelyi és egyéb elfoglaltság miatt nem tudott a rendelkezésére állni. Mindössze egy játékossal a padon nagyon jól kezdett a Pápa, olyannyira, hogy a negyedik percben már három góllal vezetett. Pazar támadásokat, pontos befejezéseket és jó védekezést láthattunk a mieinktől, tíz perc játék után Kurán István, a fehérváriak mestere időt is kért és alaposan leteremtette a pápaiakat láthatóan lebecsülő játékosait. A rövid fejmosás nem hatott, hiszen felváltva estek a gólok, pozitívum, hogy nemcsak átlövésből, bejátszásból, hanem szélről is bosszantották a hazaiak a kapust. A félidő utolsó öt percére aztán kihasználta az Alba a fáradtság miatt akadozó hazai támadójátékot, feljavult a védekezésük is és hamar öt-hatgólos előnyt szerzett, 15-22-vel fordultak a felek. Szünet után ott folytatta a vendégcsapat, ahol az első félidőben abbahagyta, így már az történt a pályán, amire előzetesen számítani lehetett. Nyolc gólnál jobban nem sikerült megközelíteni a Székesfehérvárt, mely végül 41-29-es győzelmet aratott, ennek ellenére a Bakonyerdő minden dicséretet megérdemel, hiszen bátran játszott, hősiesen küzdött.

Kapcsándi Zsolt: Ami keserűség volt bennem a vasárnapi bajnoki miatt, az a mai kupameccs utánra eltűnt. Az első húsz perc szerénytelenség nélkül mondhatom, osztályon felüli kézilabda volt, azokat, amiket eddig edzéseken gyakoroltunk, végre bejöttek, a fiatalok nem voltak megilletődve. Azt mondtam a srácoknak, játsszanak nyugodtan, teher nélkül. A szünet alatt sajnos nem sikerült kellőképpen regenerálódnunk, rövid volt a padunk, elfáradtunk, és mire ismét felvettük a ritmus, az Alba ellépett. Úgy gondolom, a tisztes helytállásnál többet mutattunk, gratulálok a fiúknak.

Bakonyerdő Pápa - Alba MÁV-Előre 29-41 (15-22)

Pápai góllövők:
Szakács Dániel 7
Bors Patrik 6
Palágyi Ákos 6
Sipőcz Milán 4
Komjáthy István 3
Tolner Balázs 2
Füzi Attila 1

A csapat a bajnokság második fordulójában Ácsra látogat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!