Gyalogos zarándoklat az Irgalmasság Szent évében


2016-09-21 19:45:50  | cikk: Babos Petra  | 


Gyalogos zarándoklat az Irgalmasság Szent évében főképe
Szeptember 20. és 24. között 85 km-es zarándoklatot szervez a Katolikus Karitász, amely során közösen adnak hálát a Karitász 85 évéért, alapítója Mihalovics Zsigmond életéért, és az elmúlt évtizedek minden kegyelméért. A zarándokút célpontja Homokbödöge, Mihalovics Zsigmond szülőfaluja. A háromnapos zarándoklat szeptember 22-én, csütörtökön reggel 8 órakor indul Sümegről, a Plébániatemplom elől, majd szeptember 24-én, szombaton dél körül érkeznek Homokbödögére, ahol bekapcsolódnak a Karitász programjaiba, majd 15 órakor az ünnepi hálaadó szentmisébe, amelyet Erdő Péter bíboros celebrál. A zarándoklatot Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Karitász igazgatója vezeti, lelki vezetője Megyesi Ferenc káplán atya lesz.
-A zarándokok az Irgalmasság Szent évében, a Katolikus Karitász magyarországi megalakulásának 85., újjáalakulásának 25. évfordulóján az irgalmas szeretet kibontakozását a Szűzanya oltalmába ajánlva a Sümegről indulva elzarándokolnak Homokbödögére, Mihalovics Zsigmond szülőfalujába, ahol ünnepi szentmise keretében emléktáblát helyeznek el a templom falán, méltó emléket állítva a Karitász magyarországi elindítójának. Az útvonal hossza 85 km, amely alatt a zarándokok hálát adnak a másokat szolgáló minden egyes percért az elmúlt 85 évben – tájékoztatta hírportálunkat Szijártó László esperes, plébános.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!