Az MSZP szerint a népszavazás nem a menekültekről szól


2016-09-21 18:18:19  | cikk: pi-pa  | 


Az MSZP szerint a népszavazás nem a menekültekről szól főképe
-Két héttel a népszavazás előtt világosan látszik, hogy ez már messze nem a menekültekről szól, sokkal inkább a helyi, illetve országos fideszes politikusok túléléséről. – kezdte ma délutáni sajtótájékoztatóját Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, az MSZP elnökhelyettese. Úgy fogalmazott, ilyen durva és intenzív kampányt csak azért csinálnak a kormánypártiak, hogy a következő időszakban is tovább politizálhassanak.
Gőgös Zoltán azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégén Pozsonyban egyáltalán nem forszírozta a kvóta kérdést, mivel pontosan tudja, hogy nincs kötelező kvóta. Már a V4-ek is azt jelzik, hogy értelmetlen a magyar népszavazás, mert nincs kötelező betelepítési kvóta, nincs az a hatás, ami ellen nemzeti összefogásra lenne szükség, azaz szó nincs arról, hogy ide bárki tömegesen telepítsen menekülteket. Az MSZP elnökhelyettese szerint arról van szó, hogy kellett egy ellenség-kép, amelyre lehet építeni az elkövetkező évek politikáját, úgy, hogy közben tönkremennek a kórházak, az iskolák és a mezőgazdaságunk is.
Az MSZP-nek a népszavazással kapcsolatban világos az álláspontja, mondta a politikus. Ez az álláspont nem más, mint, hogy otthon kell maradni és nem szabad ehhez a dologhoz asszisztálni, ráadásul az is kezd világossá válni, hogy csak az a szavazólap nem manipulálható, amit nem adnak le.
Gőgös Zoltán emlékeztetett arra, hogy dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő, államtitkár a közelmúltban, egy parlamenti válaszban azt mondta, hogy azért kell elmenni szavazni, hogy megállítsuk a Törökországban lévő kétmillió menekültet. Ennek kapcsán a következőket mondta: „Üzenem neki is és mindenkinek, aki gondolkodik, hogy nem hiszem, hogy október 3-án reggel azokban a menekülttáborokban mindenki a magyar sajtót nézi és a magyar híreket, mint annak idején, amikor Horn Gyula bejelentette, hogy elengedjük a keletnémet menekülteket.” Az elnökhelyettes rámutatott, nem hisz abban, hogy egy eredményes magyar népszavazás hírére a menekültek visszafordulnának. Ezért felesleges nagyokat mondani, inkább mindenkinek tennie kellene a dolgát. Többek között elgondolkodni azon, hogy miért tűnik sikertelennek a toborzás a határőrizet megerősítésére és miért kellett erre másfél évet várni. Mindenkinek maradni kellene a maga területén, különösen a kormány minisztereinek, hiszen rengeteg a baj és a probléma.
„Október harmadikán fel fog kelni a nap és kiderül az igazság. Mindegy, hogy mi lesz ennek a népszavazásnak a vége, onnantól a valós nemzeti problémákkal és a valós helyi problémákkal kell foglalkozni, amiből van bőven.”- mondta a politikus, majd úgy folytatta, nagy baj, hogy csak erre a kampányra Pápa város költségvetésének kétharmadát elkölti a kormány. Más területeken jobb helye lett volna ennek a pénznek.
Az MSZP szeptember 27-én 17 órakor Európa napra vár minden érdeklődőt az Erzsébet-ligetbe, ahol személyesen is megvitathatják a népszavazással kapcsolatos kérdéseket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!