Tagfelvétel a Hét Csillag Egyesületnél


2016-09-21 15:40:34  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tagfelvétel a Hét Csillag Egyesületnél főképe
Az ősz beköszöntével a Hét Csillag Egyesületnél folytatódtak a tradicionális kung-fu edzések. Az iskola legrégebbi, több mint 25 éves múltra visszatekintő szakosztályába szeptember 19-től várják az új tagokat, már hat éves kortól.
- Iskolánk a Hét Csillag Sáska stílust gyakorolja. A stílusról azt érdemes tudni, hogy a hagyományos shaolin vonalból ered, így itt is érvényes az a szemlélet, hogy a harc során az egész testet fegyverként kell használni. Ez az elv mutatkozik meg a technikai repertoárban is, hiszen a testnek szinte minden részét alkalmazza a harc során, a leglehetetlenebb helyzetekben is. A rendszerben megtalálható még a fegyverhasználat, mint minden tradicionális kung-fu stílusban – mondta el Pintér Péter, az egyesület elnöke.
Az utánpótlás edzések két korcsoportban zajlanak, hétfőn és csütörtökön a 6-10 és a 11-14 éves korosztály foglalkozásaihoz lehet csatlakozni.
- Mindenkinek merem ajánlani az edzéseket, hiszen egy nagyon jó és hatékony rendszerről beszélünk. A pusztakezes és fegyveres gyakorlatok mellett a páros mozgások, önvédelmi dolgok és természetesen a küzdelem is megtalálható benne. A gyerekeknek elsősorban a képességfejlesztést helyezzük a középpontba, később a versenyzésre is lesz lehetőség. Jelenleg körülbelül 20 gyerekkel dolgozunk, várjuk azokat, akik közelebbről is megismerkednének ezzel az irányzattal.

További információ a 7csillag.hu oldalon érhető el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!