Megyei szavalóverseny a Türr kollégiumában


2010-04-13 15:02:37  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Megyei szavalóverseny a Türr kollégiumában főképe
16. alkalommal szervezte meg Megyei Kollégiumi Szavalóversenyét a Türr István Gimnázium Kollégiuma ma délután. 16 évvel ezelőtt az első szavalóversenyt a Költészet Napján, április 11-én rendezték meg, azóta a rendezvény a megye középiskolás diákjainak találkozóhelyévé is vált – emlékszik vissza a kezdetekre Rostáné Nagy Rózsa, a Türr István Gimnázium Kollégiumának igazgatója. Ezúttal azonban alacsonyabb a részvétel – a korábbi 20-40 diák helyett – ma csak 15-en adtak számot tudásukról. A diákok két verset választottak, a szervezők idén Reményik Sándor költeményeit ajánlották a versenyzők figyelmébe. A pápai Türr István Gimnázium diákjainak citerajátéka után a kollégium igazgatója köszöntötte a megjelenteket, a versenyzőket, a kísérőtanárokat és a zsűrit. A szavalatokat – a hagyományokhoz hűen – Horváthné Árvai Mária drámatanár, Bognár József nyugalmazott igazgató, magyar tanár és Gosztola István előadó értékelték.

A szavalóverseny eredményei:
 
1. helyezett: Cili Brigitta (Pápa)
2. helyezett: Szi Miklós Zsanett (Veszprém)
3. helyezett: Vági István (Veszprém), Kardos Tamás (Zirc)
 
Közönségdíj: Szi Miklós Zsanett

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!