Gazdasági vezetők találkoztak


2016-09-19 19:33:57  | cikk: pi-pa  | 


Gazdasági vezetők találkoztak főképe
A márciusi összejövetelt követően ezúttal a Városházán tartották a Pápai Gazdasági Vezetők Fórumát. A rendezvényen elsőként Wiek Noldus, a NATO Légi Szállítást Kezelő Programiroda vezetője ismertette a legutóbbi találkozón elvégzett SWOT analízis eredményeit, vázolva Pápa és környéke erősségeit, hátrányait és a környékben rejlő lehetőségeket. Ezt követően dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, nehéz feladatra vállalkozik, aki az erősségeket, lehetőségeket, veszélyeket, hátrányokat megpróbálja összefoglalni, hiszen Pápát és környékét nem lehet kiragadni magyar környezetéből, és az egész ország helyzetéből. Sajnos az egész országnak fogy a népessége, és az egész országot érinti a fiatal munkaerő elvándorlása. A polgármester hangsúlyozta, amikor a gazdaság szereplői párbeszédet folytatnak egymással, akkor azok, akiknek a közéletben van felelősségük, jobban teszik, ha figyelnek erre a párbeszédre, hiszen a közéleti beszéd hitelességétől eltérő hitelességgel, egészen másfajta összefüggésekre világíthatnak rá.


A gazgasági Vezetők Fórumát ezúttal a Városházán tartották

A fórumon ezúttal a szakképzés és a felnőttképzés állt a középpontban. Stemmerné Gazsó Andrea a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Szakképzés és felnőttoktatás a munka világában címmel tartott előadást, majd Sági István, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója mutatta be a Pápai Szakképzési Centrum képzési rendszerét, ezt követően Utasi Anett, a Pannon Egyetem képzésért felelős munkatársa szólt az egyetem képzéseiről.
A rendezvény végén a résztvevők feltehették kérdéseiket az előadóknak.
Dr. Áldozó Tamás a fórum kapcsán úgy fogalmazott, Pápán olyan egyedi feltételek adottak, amelyek máshol nem állnak rendelkezésre. Ilyen a repülőtér, az ott megtalálható szervezetek pápai jelenléte, a Veszprémi Egyetem helyi működése, a városban tevékenykedő vállalkozások és a város vezetése. A gazdasági élet ezen szereplői keresik a lehetőségeit annak, hogy kölcsönösen előnyöket találjanak a város adta jó feltételekben. A városvezető hírportálunk kérdésére elmondta, a szakképzésnek abba az irányba kell haladnia, hogy a lehető legnagyobb mértékben megfeleljenek a munkaerőpiac igényeinek. Abban az időben, amikor részben a helyi önkormányzat volt a szakképző intézmények fenntartója, már az volt a cél, hogy a helyi szakképzés válaszoljon a helyi gazdaságban felmerülő igényekre. Közben a szakképzési rendszer lényegesen átalakult, és remélhetően egyre vonzóbb lesz, mert nagy szükség van arra, hogy szakképzett fiatalok kerüljenek ki a hazai gazdaságba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!