Érezhető idény eleji forma


2016-09-18 20:17:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Érezhető idény eleji forma főképe
A Szentgotthárd ellen hazai pályán indította a 2016/2017-es NB II-es kézilabda bajnokságot a Bakonyerdő Pápa alakulata. Kapcsándi Zsolt felnőtt és junior csapatának felkészülése jól sikerült, így optimistán várták a bajnoki nyitányt. Az ellenfél az előző bajnokságban a negyedik helyen zárt, míg a pápaiak nyolcadik pozícióban végeztek, ennek ellenére győzelmi szándékkal léptek közönségük elé a mieink. Az idény első pápai találatát Bors Martin szerezte, sokáig azonban nem vezettek a hazaiak, hiszen két hétméteresből fordított az ellenfél. Védekezésben fel tudta venni a versenyt a vendégekkel a Pápa, azonban a támadások akadoztak, mutatja ezt az a tíz perces periódus, mely alatt nem sikerült betalálni a kapuba. A hazaiak edzője időt is kért, igyekezett felrázni csapatát, mely eleinte úgy tűnt, sikerül is, hiszen a félidő derekán Füzi Attila szépített, majd Völgyesi hétméterest védett (18. perc 4-6). Két gólra zárkózott a Vasas, sajnos a gyors indítások nem hozták meg a remélt fordulatot, továbbra is két-három góllal a Szentgotthárd vezetett. Az első félidő hajrája egyértelműen a mieinké volt, Kozák kizárása után 5-8-ról döntetlenre jöttek fel, a 8-9-es félidei eredmény Hegyi találatával alakult ki. A pihenő után Soós védésével és Kapcsándi Kristóf góljával jól kezdett a Pápa (9-9), sajnos a felzárkózás csak átmenetinek bizonyult, pillanatok alatt megint három lett a különbség. A padon Kapcsándi Zsolt amit lehetett, megtett, időt kért, kapust is cserélt, sajnos a húzóemberek - Kapcsándi Kristóf kivételével – gyenge napot fogtak ki, így az utolsó tíz percre öt gólt kellett volna ledolgoznia a Bakonyerdőnek (15-20). Előkészítetlen lövések, kapkodás, lépéshibák jellemezték a játékunkat, így már hét is volt a differencia. A végén az egészpályás letámadás bejött, ám ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég, a Bakonyerdő Pápa az idénynyitón három góllal maradt alul. A Vasas a következő fordulóban Ácsra látogat.

Kapcsándi Zsolt: Az első félidő utolsó 8-10 percében csapatom játékában véltem kézilabdára emlékeztető motívumokat felfedezni, a többit pedig el kell felejteni. Úgy nézhetett ki kívülről, mintha most találkoztunk volna először és ne lenne egy többhetes felkészülés a hátunk mögött. Sajnos nem sikerült kivinnünk a pályára valós tudásunkat, és azt sem, amiket az edzéseken gyakoroltunk. Arról nem is beszélve, hogy ne várjunk csodát, ha 30 perc alatt mindössze nyolc gólt tudunk lőni.

Bakonyerdő Pápa – Szentgotthárd 22-25 (8-9)

Pápai gólszerzők:
Kapcsándi Kristóf 7
Füzi Attila 5
Szakács Dániel 3
Bors Martin 3
Palágyi Ákos 2
Bors Patrik 1
Róth Gábor 1

A juniorok kiütötték az öt mezőnyjátékossal felálló Szentgotthárdot, 54-16 lett a végeredmény.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!