Felszentelték a megújult keresztet


2016-09-18 20:14:41  | cikk: pi-pa  | 


Felszentelték a megújult keresztet főképe
Antal Sándor és Fülöp Sándor újították fel az Igal lakótelepen, a Pápakovácsi elágazásnál álló feszületet, melyet ma délután szentelt fel Salgó Ferenc kanonok, plébános, aki beszédében úgy fogalmazott, napjainkban, amikor a keresztény Európa jövőjéért aggódunk, nagyon fontos, hogy erősödjön keresztény öntudatunk. Majd reményét fejezte ki, hogy akik a felújított kereszt előtt elhaladnak, észreveszik és szívükbe fogadják Jézus üzenetét. Higgyünk a kereszt erejében és üzenetében, bátran valljuk meg, hogy hozzá tartozunk, és vessünk keresztet a templomok előtt és a keresztek előtt is.


Antal Sándor és Fülöp Sándor újították fel a keresztet

Ferenc atya elmondta, nagy öröm a feszület megújulása, hiszen a kereszt Jézus megváltó áldozatára figyelmeztet minket, majd szent Péter hitvallását idézte: „Nincs üdvösség senki másban, mint az Úr Jézus Krisztusban.” Mindezt az Ő keresztje által kapjuk meg, ezért olyan fontos, hogy emlékezzünk erre. Ne csak a templomokban, ahol az oltáron, vagy a tornyokon ott a kereszt, hanem az utak mentén, ahol sok ember megfordul, ahol az életünk zajlik. A feszület megújítása szimbolikus jelentéssel is bír, azt jelzi, hogy a ma emberei is fontosnak tartják, hogy megőrizzék, megújítsák és átadják ezt a szent értéket, örökséget a következő nemzedéknek. Így a kereszténység jövőjét is szolgálják a szent jelek őrzésével, állításával.
Salgó Ferenc hírportálunk kérdésére elmondta, nem véletlen, hogy a Szent Kereszt felmagasztalásának szerdai ünnepét követő vasárnap szentelte fel az Igal lakótelepi keresztet. Ez a nap is azt jelzi, hogy őrzik a kereszt tiszteletét, és mindent megtesznek azért, hogy a figyelmet ráirányítsák Krisztus megváltó áldozatára. Ezért különösen örömteli, hogy ehhez az ünnephez kötődően volt lehetőség a felszentelésre.
A Szent Anna Plébánia plébánosa hangsúlyozta, nagyon szeretné, ha a Bocsor és az egykori Kilián lakótelep területén is emelkedne kereszt, és az ott élő hívő, hitvalló emberek összefognának ennek érdekében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!