Losonci vendégek a Munkácsyban


2016-09-17 08:24:50  | cikk: Babos Petra  | 


Losonci vendégek a Munkácsyban főképe
2001 óta ápol gyümölcsöző kapcsolatot a losonci Kármán József Alapiskola és Óvoda és a pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. Azóta évről évre meglátogatják egymást kölcsönösen, hogy tapasztalatot cseréljenek, s jobban megismerjék a két ország oktatási rendszerét.
Péntek délután érkezett a Csúsz Péter vezette losonci iskola 13 fős nevelőtestület, akik két napot töltenek Magyarországon. Pápán megtekintették a várost, az Esterházy-kastélyt és a Pápai Református Gyűjteményeket, este pedig közös főzéssel zárták a napot. Szombaton egész napos kiránduláson vesznek részt a szlovák iskola tanárai, ellátogatnak Zircre, Szentendére és Pákozdra.
A pápai iskola tantestülete a nyár folyamán járt Losoncon, ahol jól érezték magukat. Megtekintették az alapiskolát, valamint betekintést nyertek az ottani oktató-nevelő munkába, valamint kirándulták.
Megyeriné Borsó Éva, a Munkácsy-iskola igazgatója elmondta, a találkozások mindig jó hangulatban telnek, hiszen a különböző országok tanárai sokat tanulhatnak egymástól, s tapasztalatot is cserélhetnek. A mostani összejövetel másik apropóját a jövő évi látogatás megbeszélése adta.  
2017. áprilisban néhány losonci diák is ellátogat városunkba, ahol családoknál fognak lakni. A viszontlátásra jövő nyáron kerül sor, amikor a munkácsys tanulók utaznak felvidéki testvériskolájukba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!