Nem vesznek részt a népszavazáson


2016-09-16 18:34:50  | cikk: pi-pa  | 


Nem vesznek részt a népszavazáson főképe
Az október 2-i kvóta népszavazással kapcsolatos MSZP-s álláspontot ismertette ma délelőtti sajtótájékoztatóján Grőber Attila, a párt helyi elnöke. Mint mondta, a migráció kérdése egy rendkívül nehéz és bonyolult kérdés, amelyre egyszerű válaszokat nem lehet adni. Emellett rámutatott arra is, hogy az Európai Unió, annak intézményrendszere és működése reformokra szorul, és az MSZP a Szociáldemokrata Pártok Szövetségével lépéseket kíván tenni annak érdekében, hogy az unió lényegesen hatékonyabban működjön, mint eddig tette. Mindezekkel együtt is úgy látják, hogy az október 2-i népszavazás nem a migrációról, nem a menekültekről és nem a menekültügyről szól. Ezért azt javasolják támogatóiknak, hogy ne vegyenek részt a népszavazáson. Távolmaradásukkal azt kívánják kifejezni, hogy egy ilyen népszavazás megtartása semmire nem megoldás. Grőber Attila úgy fogalmazott, 2010 óta, amióta az Orbán-rendszer épül, folyamatosan forradalmi és szabadságharcos állapotban tartják az országot, az MSZP pedig békét kíván teremteni. A párt helyi elnöke úgy gondolja, hogy a Fidesz politikája az utóbbi napokban a kvóta népszavazás köpönyegébe burkolva új szintre emelkedett, a velük egyet nem értők gyalázásának szintjére. Két olyan vádat kapott meg mindenki, aki a Fidesszel nem ért egyet, melyeket vissza kell utasítani, és válaszolni kell rájuk. Az első vád az, hogy nihilisták. Erre válaszul Grőber Attila úgy fogalmazott, azok a nihilisták, akik elveiket feladják és egyszer a Liberális Internacionáléban politizálnak, majd az Európai Néppártban. Azok a nihilisták, akik Voldemortokat ültetnek az ország különböző pozícióiba. Nihilisták azok, akik jó pénzért kötvényeket árulnak, és több ezer embert telepítenek Magyarországra, olyan pénzeket nyelnek le, amelyeknek sorsáról nincs ismeretünk. A másik vád a gyávaság. Erre válaszul a politikus azt mondta, véleménye szerint az a gyáva, aki nem néz szembe azzal, hogy Magyarországot az elmúlt években 600.000 ember hagyta el a jobb megélhetés reményében. Az a gyáva, aki nem mer szembenézni azzal, hogy Magyarország a következő években demográfiai katasztrófák előtt áll. Az a gyáva, aki nem néz szembe a magyar egészségügy állapotával, és azok a gyávák, akik elviszik a katonákat 10 napra a határra, embertelen körülmények között szállásolják el, majd 35 nap múlva engedik haza őket. Grőber Attila végül kifejtette, minden értelmes, migrációról, vagy az Európai Unióról folytatott politikai vitában bármikor hajlandóak részt venni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!