35 ezer dollár értékű orvosi berendezés a pápai kórháznak


2016-09-16 08:25:30  | cikk: Babos Petra  | 


35 ezer dollár értékű orvosi berendezés a pápai kórháznak főképe
A Project HOPE és a Boeing együtt segíti az anya-gyermek- és újszülött ellátás jelentős fejlesztését Pápán, egy olyan program keretében, amely már komoly lépéseket tett a légzőszervi megbetegedések visszaszorítása területén. A Boeing a közép- és kelet-európai régióban kifejtett hosszú távú társadalmi kötelezettségvállalása részeként 35 ezer dollár, azaz közel 10 millió forint értékben adományozott fejlett orvosi eszközöket és berendezéseket a Pápai Gróf Esterházy Kórház újszülött- és gyermekrészlegének. A technikai eszközök mellett a kezdeményezés részét képezi egy, a Project HOPE által vezetett tanfolyam is, melynek keretében egészségügyi szakembereket képeznek több területen, úgymint az újszülöttek újraélesztése és az ellátásuk támogatása közvetlenül a szülés után, valamint az új eszközök és berendezések használata a szülő nők és gyermekeik jobb ellátása érdekében.
A régi újraélesztő asztal az újszülött- és gyermekrészlegen
Az adományozott orvosi eszközök és berendezések közé tartoznak a melegítő- és újraélesztő asztalok, gyermek- és szülőágyak, fecskendős pumpák, diagnosztikai fényforrások, kékfény- terápiás lámpa, az újraélesztési képzésnél használt gyakorlóbaba és a közeljövőben érkező szállító inkubátor is. Az eszközöket és berendezéseket a gyermekosztályon, a szülőszobákban és az újszülött részlegen fogják elhelyezni, hogy javíthassák az anyáknak és gyermekeiknek nyújtott ellátás minőségét Pápán, és csökkenthessék a szüléssel kapcsolatos szövődményeket megbetegedéseket. A gyakorlati képzésben két amerikai szakértő, egy gyermekorvos és egy diplomás ápoló segítette a pápaiakat a veszprémi kórház két újszülöttekre specializálódott orvosán kívül.
Dr. Bilinszky Zsuzsanna, a gyermekosztály vezetője kérdésünkre elmondta, a szülő nők 95 százaléka egészséges gyermeknek ad életet, de vannak olyan esetek, amikor nem lélegzik és nincs szívhangja a babának. Ilyenkor kell az újraélesztést alkalmazni.
Az új kékfény-terápiás lámpa
-Az újraélesztés mindig nagy félelemmel jár, hiszen nincs meg az a rutin, mivel évente szerencsére csak 3-4 ilyen esettel találkozunk. A képzés során lehetőségünk nyílt a gyakorlásra, melyben egy gyermekgyógyász, két újszülött nővér, egy szülészorvos és egy bába vett részt – mondta dr. Bilinszky Zsuzsanna, aki hangsúlyozta, két újraélesztő aszatalt is kaptak, amelyek a mai kor igényeinek megfelelnek, állíthatóak, a különböző eszközöket el tudják rajta helyezni.
Dorota Kuchna, a Project HOPE Poland országigazgatója, hírportálunk kérdésre elmondta, “Az anya- és újszülött ellátás fejlesztése Pápán” című programot a Project HOPE szervezi, és a Boeing finanszírozza. A program célja a pápai régió egészségügyi ellátórendszerének fejlesztése a magasabb szintű anya és újszülött ellátás érdekében, és két fő elemből áll, a képzésből és eszközök – berendezések beszerzéséből. A képzés a résztvevőket új tudással és készségekkel ruházza fel.
A folyamatban lévő program fő célja a Gróf Esterházy Kórház támogatása olyan új eszközökkel és berendezésekkel, amelyek az újszülöttek és az édesanyák ellátását segítik. Örülünk, hogy a pápai kórház újszülött- és gyermekrészlegét támogathattuk. A Boeing nagylelkű támogatásának köszönhetően a pápai kórházban végrehajtott technikai fejlesztések és képzések minden betegnek előnyére válnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!