A DK szerint nincs kvóta


2016-09-15 20:05:20  | cikk: pi-pa  | 


A DK szerint nincs kvóta főképe
Egy olyan kampány zajlik, melynek tétjét nem mi határoztuk meg, de mindenképpen részt akarunk benne venni – mondta délutáni sajtótájékoztatóján Ara-Kovács Attila, a Demokratikus Koalíció elnökségének tagja, külpolitikai kabinetvezetője. A politikus úgy nyilatkozott, olyan kérdést tett fel az országnak a kormány, amire nincs normális válasz, ezért arról igyekeznek meggyőzi a lakosságot – különösen támogatóikat -, hogy ne vegyenek részt a népszavazáson. Nagy-Britanniát hozta fel példaként, ahol egy elhamarkodottan feltett kérdés olyan következményekhez vezetett, amely tragikus az egész országra nézve. A DK véleménye szerint, amennyiben a kormány eléri célját a népszavazáson, Magyarországnak a közeli vagy távolabbi jövőben el kell hagynia az Európai Uniót. Ez – tekintettel a támogatásokra és az uniós országokat összefűző értékközösségre – tragikus csapás lenne.

Magyarország számára nincs élet az Unión kívül, mondta Ara-Kovács Attila

Ara-Kovács Attila hangsúlyozta, Magyarország számára nincs élet az Unión kívül. Brüsszelben az elmúlt napokban egyértelműen hangsúlyozták, nincs kötelező kvóta, kényszerűen senkit nem telepítenek be. Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a kilencvenes években, a délszláv háború idején rövid idő alatt 350.000 muzulmán bosnyák menekült érkezett hazánkba, akiket az akkori szegényes körülményeink között is el tudtuk látni. Közülük a háború végeztével szinte mindenki visszatért a lakhelyére.
A DK külpolitikai kabinetvezetője elmondta, ha mégis kellene menekülteket fogadnunk, egyrészt az emberiesség okán kellene segítenünk. Másrészt tudjuk, hogy a magyar lakosság körében 18,5 százalékos a diplomások aránya, a szír bevándorlók között pedig 36 százalékos. „-Jól jönne nekünk néhány orvos, jól jönne nekünk néhány tanult mérnök ahhoz, hogy a gazdaságukat fellendítsük.” - hangsúlyozta Ara-Kovács Attila.
A Demokratikus Koalíció a sajtótájékoztatót követően a népszavazással és a migráció kérdésével foglalkozó fórumot tartott a JMSZK színházépületének emeleti előadótermében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!