Őszi atlétika sikerek


2016-09-15 16:13:35  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív  | 


Őszi atlétika sikerek főképe
A Pápai Atlétikai Club (PAC) atlétái az elmúlt időszakban három versenyen is számot adhattak tudásukról. A nyár végi, ősz eleji megmérettések Veszprémben, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) dobóversenyén indultak, ahol kalapácsvetésben, súlylökésben és diszkoszvetésben is dobókörbe álltak a pápaiak.
- A fiúk négy kilogrammos kalapácsvetés döntőjét Sztupák László nyerte (59,72 m) – tudtuk meg Kis Károlytól, a klub edzőjétől. A fiúknál Füredi Dániel egyéni csúcsot ért el (49,79), mellyel szintén a mezőny élén végzett, testvérei, Dominik 31,14-el új egyéni csúcsot mondhat magáénak, végül negyedik lett, míg ikertestvére, Dávid ötödik helyen végzett (28,56). Ők négyen a diszkoszvetést és a súlylökést is végigküzdötték, ezekben a kategóriákban is sikerült egyéni legjobbjaikat megjavítani.
Szeptember elején Budapesten rendezték az Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntőt, melyre Nagy Gergely korábban kiharcolta az indulás jogát. A pénzdíjas verseny rangját mi sem jelzi jobban, hogy az olimpiai bajnok Pars Krisztián is ott volt az indulók között, és ha már ott volt, győzött is. A PAC indulójának sincs oka szégyenkezni, hiszen idei legjobb eredményét dobta, 62,5 méterrel negyedik helyen végzett. Szeptember 10-11-én Székesfehérváron két csapatversenyt is rendeztek, egyet a felnőtt és egyet a serdülő-újonc korosztály számára.
- Székesfehérváron a VEDAC-cal közös csapatversenyben Nagy Gergelynek köszönhetően voltunk érdekeltek Bakony Balaton Team néven. Gergő 61,66-tal esélyeshez méltóan megnyerte a kalapácsvetést, ami nagyon nagy eredmény. A serdülő csapatbajnokság eredményei közül ismét Sztupák László neve kívánkozik az első helyre, aki ezüstérmével (60,22) kvalifikálta magát a serdülő válogatottba. Újonc létére nagyon jól dobott Molnár Dániel, aki a négy kilogrammos szert 45 méter fölé dobta, és mögötte nem sokkal maradt el a fél éves kihagyás után visszatérő Balogh Márkó (37,69). Két futó is rajtonal mögé állt, Horváth Erik 100 méteren 13. helyezést ért el, ami kellemes meglepetés, mellette Bencze Alex is egyéni legjobbját érte el, ő a mezőny második felében zárt.

A PAC edzőjétől megtudtuk, a tervek között hosszú idő után pápai verseny is szerepel, a felső tagozatosoknak és középiskolásoknak kiírt kupa részleteinek kidolgozása folyamatban van.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!