Átszervezések, felújítások és informatikai fejlesztések a pápai tankerületben


2016-09-14 22:09:48  | cikk: Babos Petra  | 


Átszervezések, felújítások és informatikai fejlesztések a pápai tankerületben főképe
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ helyett 2017. január 1-étől a tankerületi központok látják majd el az oktatási intézmények fenntartói és működtetői feladatait. Az országban több központot alakítottak ki, ebből Veszprém megyében három lesz: Balatonfüreden, Pápán és Veszprémben. A Pápai, a Devecseri és az Ajkai Tankerületekhez tartozó igazgatói feladatokat Egyházi Andrea látja el jelenleg.
A 2016/2017-es tanévben a Pápai Tankerület illetékességi területén a 3 járáshoz tartozó iskolákban összesen 777 gyermek kezdte meg általános iskolai tanulmányait az 1. évfolyamon, ebből Pápán 210 fő, a Pápai Járásban 348 tanuló.  A gyógypedagógiai intézmények és a művészeti iskolák beiskolázása még folyamatban van - tájékoztatta hírportálunkat Egyházi Andrea, a Pápai Tankerület igazgatója.
-2017. január 1-étől a Pápai Tankerületi Központ fogja ellátni a korábban a Pápai, Devecseri és Ajkai Tankerületekhez tartozó intézmények fenntartói – működtetői feladatait. A tankerületi központ önálló költségvetési szervként fog működni, és januártól átveszi a működtetés feladatkörét is az önkormányzatoktól. Az új fenntartói struktúra és szemlélet rugalmasabb és kiszámíthatóbb működést eredményez, a döntéshozatal is közelebb kerül az iskolákhoz. Az átalakulás tisztább felelősségi viszonyokat jelent az intézményfenntartásban – hangsúlyozta Egyházi Andrea, akitől megtudtuk, a tankerületben nem lesznek változások az igazgatók tekintetében.
A nyár folyamán néhány intézmény megújult. Előzetes felmérés alapján a tankerület által működtetett intézmények döntő többségében történtek festési munkálatok, több intézményben megtörtént a parketta csiszolása és lakkozása, a nyílászárók cseréje, javítása, a vizesblokkok felújítása, karbantartása, a villanyszerelési munkálatok, valamint az informatikai hálózatok javítása, bővítése. Ezen kívül a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában lépcsőház lambériázás, a Türr István Gimnázium és Kollégium idegen nyelvi termében teljes aljzatfelújítás, szigetelés és nyílászárók felújítása történt meg, a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és EGYMI-ben kazán felújítás, illetve a teljes tornaterem aljzat felújítása, parkettázás, ez utóbbi esetében a kivitelezés még folyamatban van. A Nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola Dr. Szalai Miklós Tagintézményében tornatermi beruházás valósulhatott meg.
A tankerület igazgatója beszélt az informatikai fejlesztésekről is.
-Informatikai szaktanterem kialakítása és az azokhoz szükséges hálózati eszközök beszerzése történt meg a nyár folyamán három intézményünkben, a Mezőlaki Arany János Általános Iskolában, a Pápateszéri Általános Iskolában és a Csóthi Géza Általános Iskolában. Továbbá elvégeztük a vezeték nélküli hálózat kiépítését az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, valamint a Pápakovácsi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában.
Egyházi Andrea hozzáfűzte, a tankönyvek kiszállítása rendben lezajlott a nyár végén. A tankönyvosztást az intézmények saját szervezéssel, a szülők igényeinek figyelembe vételével oldották meg.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!