Új dimenzió a női labdarúgásban


2016-09-14 16:40:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Új dimenzió a női labdarúgásban  főképe
Mint arról korábban beszámoltunk, városunk az elkövetkezendő három évben kiemelt női labdarúgó képzési központ lesz. A Pápai Egyesített Labdarúgó Club a szövetség előírásainak megfelelően ezért idén négy csapatot is indít a bajnokságban, ősszel és tavasszal egy U13-as, egy U15-ös, egy U18-as és a megyei pontvadászatban Nyáráddal együttműködve egy felnőtt gárdának is szoríthatunk. Az U18-as és felnőtt együttes már megkezdte a küzdelmeket, a célkitűzésről és a további tervekről Pődör Ákossal, a PELC edzőjével beszélgettünk.
- Örömmel mondhatom, hogy ettől az évtől a női labdarúgás terén új dimenzió kezdődött Pápán, hiszen az előző évekhez képest a játékosállomány és a csapatok száma is jelentősen megemelkedett. Négy csapattal vesszük fel idén a küzdelmeket, pozitívum, hogy egyik alakulatunk sem létszámhiányos. Eredménykényszer egyáltalán nincs, célunk, hogy játékosaink folyamatosan fejlődjenek, az edzéseken és a meccseken jól érezzék magukat, és olyan általános pozitív értékrendekkel gazdagodjanak, melyeket az élet minden területén hasznosíthatnak majd. Távolabbi terveink között szerepel, hogy az általános-, és a középiskolások számára is elindítunk egy versenysorozatot, mellyel a lány labdarúgást szeretnénk népszerűsíteni, és új játékosokat toborozni.
A PELC edzője hozzátette, óvodás kortól egészen a felnőtt korig továbbra is várják azoknak a lányoknak, hölgyeknek a jelentkezését, akik egyesületi keretek között szívesen űznék a sportágat. Ezidáig a megyei pontvadászatban szereplő PELC-Nyárád három mérkőzést játszott, nem is akármilyen eredményekkel, hiszen Csabrendeket, Veszprémet és Tapolcát is két vállra fektették, ráadásul gólt sem kaptak, így 100 százalékos teljesítménnyel vezetik a bajnokságot. Az U18 az első fordulóban 4-2 arányban alulmaradt Székesfehérváron, a csapat hazai pályán javíthat, szeptember 15-én 17 óra kezdéssel Balatonfűzfővel találkozik a pápai stadionban. Az U15 hétvégén Zalaegerszegen vág neki a menetelésnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!