Hivatalosan is megnyitotta 12. évadát a Pegazus Színház


2016-09-13 09:14:23  | cikk: Babos Petra  | 


Hivatalosan is megnyitotta 12. évadát a Pegazus Színház főképe
Évadzáró és egyben évadnyitó társulati ülést tartott a Pegazus Színház hétfőn délután a Szent István úti színházépületében. A családias hangulatú összejövetelen Sarkadi Nagy László és
Végh Zsolt, a teátrum két igazgatója beszélt az egybegyűlteknek a 2015/2016-os, illetve a 2016/2017-es színházi évadról.
A statiszkiai adatok nagyszínházi léptékűek
Sarkadi Nagy László évértékelőjében a bérletes előadások kapcsán elmondta, négy megyében, 28 helyszínen, 6227 bérletes és 900 kísérő látta az előadásaikat. Az évadban három bábelőadást mutattak be összesen 21.381 nézőnek. A gyermekeknek szóló előadásaik pedagógiai igényességgel, szórakoztató és nevelő szándékkal szólnak óvodás és kisiskolás nézőknek. A megszokott, jó színvonalú, újszerű képi világú, élő- és bábszínházi elemeket ötvöző, gyakran interaktív játékok sok zenével és cselekménnyel mesélnek el klasszikus és világirodalmi történeteket. Természetesen egyéb gyermek- és felnőtt előadással is várták a közönséget, amit összesen 26.766 néző tekintett meg. Népszerű volt a tavalyi évben is a mackókiállítás, amelyen 2571 medve várta a kicsiket és nagyokat egyaránt. A Pegazus Színház az Esterházy-kastély programjaiban is aktívan részt vesz. A Múzeumok Éjszakája, a tárlatvezetések, a múzeumpedagógiai foglalkozások is sok látogatót vonzott, de a kuriózumnak számító marionett színházat is sokan felkeresték, és nagy sikernek örvendett a hagyományos Pegazus Parádé is. A nézőszám összesen 46. 300 fő volt. Az évad elején a bérletesek száma meghaladja az 1053 főt.
Végh Zsolt elmondta, a 2016/2017-es hagyományos bábszínházi bérletben a Dínómdánom, a Hamupipőke és az Aladdin című zenés bábjátékot láthatja a gyermekközönség. Emellett három bemutatóból álló repertoárjukat továbbra is megnézheti a nagyérdemű, a Pöttyös mesét, a Koffermeséket és az Ujjé a ligetben című előadásokat. A kastélyban az élő kastély program mellett öt múzeumpedagógiai és módszertani foglalkozás közül választhatnak a látogatók, valamint a marionett előadásra is várják az érdeklődőket. Kiemelte, hogy az évad kísérő programjait, vagyis az október 23-ai ünnepi műsort, a Pegazus karácsonyt, a Mackókiállítást, a Pegazus farsangot, húsvétot és gyermeknapot, valamint a parádét maradéktalanul megszervezik.
Kapcsándi Klaudia egy Máté Péter dalt énekelt
A színház színész-igazgatója bemutatta a társulat új tagjait. Katona Anikó a Pegazus Színház csapatát erősíti, Kapcsándi Klaudia, az Esterházy-kastélyban dolgozik, Hegyi József pedig szervezői munkakört lát el a jövőben.
Az évadzáró-évadnyitó társulati ülést a Pegazus-színészek vidám összeállítása színesítette, majd pezsgős koccintás zárta a programot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!