Györkös gólja döntött a megyei rangadón


2016-09-11 18:52:02  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu  | 


Györkös gólja döntött a megyei rangadón főképe
A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság ötödik fordulójában két veretlen csapat, a Perutz FC és az Úrkút csapott össze. A megyei rangadón Marton Miklós alakulata pontért, pontokért utazott az előző kiírás második helyezettjéhez. Volt törlesztenivalója a mieinknek, hiszen az előző bajnokságban oda-vissza legyőzték Venczeléket az úrkútiak, a revansra meg is volt minden esély, hiszen egyfelől a Perutz hetek óta jó formát mutat, másfelől pedig a házigazdáknál többen is sérüléssel bajlódtak. Marton Miklós a Devecser elleni kezdővel megegyező 11-et küldte ismét pályára, a Perutz sárga-kék szerelésében a Simon – Barcsa, Kovács, Szalai G., Bolla - Horváth T. – Iványi, Baldauf, Somogyi, Szép – Venczel összetételben vágott neki a fontos 90 percnek. Ideges kezdés után a találkozó első említésre méltó eseménye a hazaiak előtt adódott, a nyolcadik percben az úrkútiak kétszer is betalálhattak volna, szerencsére sikerült a védőknek felszabadítania. Két perccel később egy szerelés után Marton Miklós a kelleténél is hevesebben reklamált, emiatt Szalai játékvezető elküldte a kispadról. A vezetőedző így már a korláton kívül láthatta, hogy a 20. percben egy visszagurított labdát Baldauf lő fölé. A folytatásban sok volt a pontatlanság, jobbára a küzdelem dominált, így komoly helyzet nem alakult ki, és gól sem esett az első félidőben. A második játékrész első tíz percében folytatódott a korábban látott játék, majd megint két veszélyes hazai lehetőséget jegyezhettünk fel, előbb Tróbert lövését ütötte ki Simon, majd egy jobb oldali beadást Kuti elől tisztázott Barcsa. Tíz perccel később jött a válasz, Iványi lövését magabiztosan ölelte magához Kádár. A 83. percben Keller lábában volt a hazai vezetés, a próbálkozás azonban kimaradt, öt perccel később Szép indította a bal oldalon Venczelt, a gólerős támadó az alapvonalnál betört a tizenhatoson belülre, majd a második hullámban érkező Györkös Zoltán elé tálalt, aki laposan a hálóba gurított 0-1. A hajrában Lang begyűjtötte második sárgáját, így a rangadót tíz emberrel fejezték be a hazaiak. A Perutz egy tipikus egygólos mérkőzést nyert meg, és Balatonfüred előtt kétpontos előnnyel vezeti a bajnokságot. A pontvadászat hazai találkozóval folytatódik, szeptember 17-én 17 órai kezdéssel Öskü lesz az ellenfél.

Marton Miklós: Az egész mérkőzésen nem alakulhatott ki jó játék, ellenfelünk ugyanis nem nagyon akart futballozni. Ütöttek, vágtak minket, a játékvezető ebben pedig sajnos partner volt. Ettől függetlenül játékban mi sem azt nyújtottuk, amit szerettem volna látni, a pontrúgásaink sem voltak pontosak. Örülök, hogy egy szépen felépített támadásból be tudtunk találni és megszereztük a három pontot, jó most a tabellára nézni.

Úrkút – Perutz FC 0-1 (0-0) Gsz.: Györkös Z.

Úrkút: Kádár – Kuti (’70 Keller), Lang, Pávlicz (’82 Sáringer), Takács – Czaha, Marics, Márton, Imre – Tróbert, Garai

Perutz FC: Simon – Barcsa, Kovács, Szalai G. (’76 Györkös Z.), Bolla - Horváth T. – Iványi (’86 Horváth), Baldauf (’76 Barth), Somogyi, Szép – Venczel

További eredmények:
Devecser – Csetény 2-5
Tihany – Balatonalmádi 4-0
Balatonfűzfő – Balatonfüred 0-5
Magyarpolány – Pét 3-1
Öskü – Gyulafirátót 5-3
Zirc-Dudar – Várpalota 0-1
Ugod – Ajka Kristály 4-0

A bajnokság élmezőnye:
1. Perutz FC 15 pont
2. Balatonfüred 13
3. Úrkút 12
4. Ajka Kristály 9
5. Balatonalmádi 9

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!