Hét órás íjászpróba


2016-09-11 13:33:07  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hét órás íjászpróba főképe
A Hagyományok Hegye Egyesület hetedik alkalommal rendezte meg a Hagyományok Hegyén hét órás íjászpróbáját, melyen ezúttal reggeltől késő délutánig nyolc, kétfős csapat vetélkedett egymással. Az időjárás egyrészről kegyes volt az íjászokhoz, hiszen szélcsendben lőhették ki a nyilakat a 21 méterre elhelyezett célpont hét centiméter átmérőjű közepére, másrészről viszont nagyon meleg volt, a hőmérő higanyszála a déli órákban 30 Celsius fok fölé is kúszott. Koloványi Attila szervező érdeklődésünkre elmondta, nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is rendkívül megterhelő ez a hét óra, de a résztvevők jól felkészültek, így a verseny felénél biztos volt abban, hogy a mostani alkalmon is jó eredmények születnek majd.
- A korábbi megmérettetésekhez képest egyel nőtt a csapatok száma, ami azt mutatja, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a szkíta hagyományokhoz hű versenyzési forma. A mezőny erős, hiszen a Magyarországon rendezett Európa-bajnokság bajnokait, nemzeti bajnokokat is köszönthettünk a mezőnyben. Tatáról, Tatabányáról, Ásványráróról, Ajkáról, Lovászpatonáról is érkeztek versenyzők, de természetesen a Hét Csillag Egyesületnek és a házigazda, Hagyományok Hegye Egyesületnek köszönhetően a pápaiak is képviseltetik magukat.
A hetedik óra végén nem kevesebb, mint 180 hét vesszős sorozatot lőttek a résztvevők, egy versenyző 630-szor lőtte ki nyilát és közel négy kilométert gyalogolt. Az első helyezett a tatabányai Oláh Róbert – Varga Dávid páros lett, megelőzve a Tonka Miklós – Balázs Dénes kettőst, akik szintén Tatabányáról érkeztek. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az ajkai Nagy Viktor és Csermák Zsolt állhatott fel, 13 ponttal megelőzve Pintér Pétert és Lőrincz Norbertet.
Koloványi Attila végezetül hozzátette, jövőre szintén a Hagyományok Hegyén történelmi kategóriában egy vadászíjász versenyt is szeretnének rendezni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!