Álmokat rajzoltak – Tömegeket vonzott a Republic zenekar pápai koncertje


2016-09-10 13:43:14  | cikk: Babos Petra  | 


Álmokat rajzoltak – Tömegeket vonzott a Republic zenekar pápai koncertje főképe
A Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál pénteki nyitó nagykoncertjét a Republic együttes adta, melyre sok rajongó és érdeklődő gyűlt össze az Esterházy-kastélynál lévő színpad előtt. A nagy népszerűségnek örvendő zenekar már korábban is járt városunkban, amikor szintén a kastélynál léptek fel. A koncert előtt Boros Csabával, az együttes frontemberével beszélgettünk.
Milyen korszakokra bontanád a zenei életeteket?
-1990. február 23-án alakult az együttes.  Volt egy nagyon szép negyed századunk, amikor együtt játszottunk Bódi Lászlóval, Cipővel. Halála után útkeresés volt, zűrzavarossá vált az életünk, majd kikristályosodott bennünk, hogy ezt a 23 évet, élményeket nem lehet átadni senkinek, tehát folytatni kell. A Republic egyetlen egyféleképpen hiteles, ha azok az emberek vannak a színpadon, akik addig is voltak. Ha valaki ebből a társaságból elment, őt pótolni nem lehet, de nem is akarjuk, nekünk ezt tovább kell vinnünk. Az Ő helye továbbra is a fejünkben és a szívünkben megmarad. De mi már csak így négyen maradunk.
Nemrégiben elkészült az új albumotok. Hogy tetszik a közönségnek? Mi a tapasztalat?
-Rajzoljunk álmokat! Ez egy fontos cím az együttes életében. A zenekarnak ez az első lemeze, amely már Cipő nélkül, de mégis az ő szellemi örökségével született. Az álom rajzolás mindegyikünk fejében benne volt, de nem biztos, hogy ennyire pozitívan rajzoltam meg volna magamban a saját életünket. Azok az álmok, amelyek bejöttek az ember fejébe, valóra váltak. Az album nagyon jól sikerült. A fogadtatása várakozáson felüli volt. A „Rajzoljunk álmokat!” című, 2015. május elején megjelent lemez az elmúlt 25 év szakmai múltjához hűen letisztultan és hitelesen hozza azt a hangzást, amiért a szívünkbe zárták a rajongók a zenekart.
Sok felé jártok fellépni?
-Igen, nagyon. Úgy gondolom, új virágkorát éli a társaság, aminek sikerét az új album hozta meg. Mi olyan Republic szeretnénk lenni, amilyen a kezdetek kezdetén voltunk, igaz azóta 26 év eltelt, de még mindig van mondanivalónk.
Pápán már többször is felléptetek. A mostani fesztiválról mi a véleményetek? Hogy érzitek magatokat itt?
-Nagyon jó érzés volt ide, a kastély udvarba visszatérni. Régebben a szabadtéri színpadon adtunk koncertet, ami szintén felejthetetlen élmény volt, de ez a csodás kastély udvar lenyűgöző. Örülök, hogy itt lehetünk. Én győri vagyok, ott is cicegének nevezik ezt a burgonyás finomságot, de mindenképpen megkóstoljuk a pápai ízeket és természetesen a csülköt is, hiszen mindannyian szeretjük, s persze egy kis bort is iszunk hozzá.

A Republic fergeteges hangulatú koncertje előtt a Zoom zenekar lépett színpadra, melyben Boros Csaba fia, Bálint is zenélt. A Republic pápai fellépésén elhangzottak az eltelt 26 év legnépszerűbb dalai, melyet a közönség együtt énekelt az együttessel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!