A Fighting Force SE Európa-bajnokságra készül


2009-09-02 12:42:30  | cikk:  | 


A 32 fős ISKA (International Sport Kickboxing Association) Hungary mezőnyből kilenc pápai harcos képviseli a Fighting Force egyesületet és városunkat az október 06-10. között Rómában megrendezendő ISKA Kick Box és Orientál (K-1) Európa-bajnokságon. A 9 pápai versenyzőből 5-en a tavalyi világbajnoki eredmények alapján vehetnek részt a kontinensviadalon, 4 harcos pedig az idei selejtezők eredményeinek köszönhetően került a válogatottba. Kasza László formagyakorlatban, a többiek pedig küzdelemben mérettetik meg magukat. Az 5 világbajnoki résztvevő közül mindenki esélyes a dobogóra, a 4 újonc helyezését a pillanatnyi forma mellett az dönti majd el, hogy mennyire lesznek megilletődve. A csapat felkészülését és részvételét az Eb-n ugyanakkor 1 hónappal az indulás előtt anyagi nehézségek hátráltatják. Kasza László ennek ellenére bízik a római utazásban.

- A támogatás első részét megkaptuk, azonban főszponzorunk nemrég bejelentette, hogy financiális problémák miatt egyelőre nem tud tovább támogatni minket. Nagy bajba kerültünk, hisz’ az eddig befizetett összeg ahhoz sok, hogy itthon maradjunk, ahhoz viszont kevés, hogy mind a 9-en ott legyünk októberben Rómában.

A Fighting Force elnöke elmondta, hogy csak akkor utaznak, ha mind a 9 versenyző részt tud venni a viadalon. Ezekben a napokban, hetekben tehát az edzések előtt, után és mellett az anyagiak előteremtése a legfontosabb teendő.

- 1 hónap alatt szinte lehetetlen szponzort találni, de mindent megteszünk ennek érdekében. Több intézményt, vállalkozót is megkerestem már, egyelőre várjuk a válaszokat és bízunk a csodában. A nehézségek ellenére az optimizmuson azt mondatja velem, hogy ott leszünk Olaszországban.

Kasza László tavaly világbajnoki címet szerzett, elmondása szerint a római Eb lesz az utolsó versenye.

- Akármi történik, októberben befejezem a versenyzést, ha nem tudunk kijutni, akkor a világbajnoki aranyéremmel búcsúztam. November elejére már le is szerveztem a búcsúbulimat, ahol remélhetőleg mindenki ott lesz, aki az elmúlt 23 év alatt számított. Visszavonulásomnak is természetesen megadjuk a módját, a válogatott kesztyűmet olyan üveges szekrénybe zárom, melynek lakatjához nincsen kulcs.

Az Európa-bajnokságra készülő keret:
Kasza László - Enyingi András - Horváth László - Bittmann Tamás - Babai Gergő - Németh Tibor - Takács Brigitta - Asztalos Bendegúz - Véber Edina

Az egyesületről további információ található a www.fightingforce.hu oldalon.

Haraszti Gábor


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!