Töretlen népszerűségnek örvend az ovijudo


2016-09-09 15:43:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Töretlen népszerűségnek örvend az ovijudo főképe
A nyári pihenőt követően szeptember 8-án folytatódtak a Pápai Küzdősport Centrumban az ovijudo foglalkozások. A Bakony Judo Klub két évvel ezelőtt indította útjára a gyermekek és szülők körében egyaránt azóta is töretlen népszerűségnek örvendő játékos edzéseket, melyen ottjártunkkor két edző foglalkozott a kicsikkel. Mint korábban megírtuk, a foglalkozásokon a fő hangsúly az eséstechnika elsajátításán, az izomzaterősítő gyakorlatokon, labdás, és fogójátékokon, mozgáskoordináción van. Mezei Csaba, a foglalkozás vezetője azt mondta, az eséstechnikák elsajátítása nagyfokú odafigyelést és koncentrációt igényel a gyerekek részéről, emellett az óráknak közösségformáló ereje is van.
- A régi csapatból a legügyesebbek és legkitartóbbak már a „normál” edzéseket látogatják, így az ovijudora járó csapat szeptemberre szinte teljesen kicserélődött – mondta Mezei Csaba. Az első edzésen 18 kisgyermek vett részt, ez a szám folyamatosan növekszik, körülbelül 30-35 fő az a létszám, amiben maximalizálni szeretnénk a résztvevőket. A judo alapjait igyekszünk megtanítani a piciknek, ezen belül az egyik legfontosabb, a megfelelő esés begyakorlása, ami nemcsak a sportban, hanem a mindennapi életben is hasznukra válhat.
A klub edzője elmondta, az órák döntő része a játékról szól, ami elősegíti, hogy a judo palánták megszeressék a termet, a tatamit, és jó kapcsolat alakuljon ki az edzőkkel. A tréningekre 3-6 éves gyerekek szülinek jelentkezését továbbra is várják, a foglalkozásokat minden csütörtökön 16:45-től 17:30-ig tartják az Acsády Ignác Szakképző Iskola és Kollégiumban található Küzdősport Centrumban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!