Három helyre is betört


2016-09-08 08:35:33  | cikk:  | 


Két hét alatt három helyre is betört egy pápai férfi az eljárás adatai szerint. A 20 éves férfit előállították a Pápai Rendőrkapitányságra.
A nyomozás adatai szerint a 20 éves Cs. N. testvérével, a 18 éves Cs. M.-mel az egyik pápai pékségből lopott el készpénzt 2016. augusztus huszonötödikéről huszonhatodikára virradó éjjel. Mialatt Cs. M. az utcán figyelt, bátyja felmászott az egyik ablakba, és annak tartóelemét kicsavarozva bejutott az épületbe. Ott megkereste a kasszát, és abból közel 40.000 forintot lopott el, aminek egy részét testvérének adta.
Az eljárás adatai szerint Cs. N. 2016. szeptember 4-én 1 óra 15 perc körül egy pápai nemzeti dohánybolt ablakát törte be, majd az ablak mögötti vasrácson keresztül a pénztárgépből több tízezer forintot, valamint zacskózott dohánytermékeket és dobozos cigarettát lopott el. Még aznap, 23 óra 30 perc körül egy felújítás alatt álló épülethez ment, ahova a kapun keresztül mászott be. Az emeleti helyiségek falához rögzített réz csöveket letépte, majd a több százezer forint értékű csöveket néhány ezer forint ellenében hulladékfémként értékesítette.
A pápai rendőrök 2016. szeptember 6-án kora délután fogták el a testvérpárt. A Cs. N. lakásában tartott házkutatás alkalmával több zacskó, lopásból származó dohányt és néhány doboz cigarettát találtak. Mindkét gyanúsítottként kihallgatott férfi beismerő vallomást tett. A két férfi a büntetőeljárás ideje alatt szabadlábon védekezik. Cs. N. ellen lopás bűntett, míg testvére, Cs. M. ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

Képek:

nincsenek képek