Bajtársi találkozó az MH Pápa Bázisrepülőtéren


2016-09-07 21:41:24  | cikk: pt  | fotó: Kovács József, pt  | 


Bajtársi találkozó az MH Pápa Bázisrepülőtéren főképe
Negyedik alkalommal tartottak bajtársi találkozót a pápai repülőtéren korábban szolgálatot teljesítő hivatásos, szerződéses és polgári állomány, valamint családtagjaik számára.
A rendezvény az MH Pápa Bázisrepülőtér kiállított repülőgépeinél kezdődött, ahol Kositzky Attila nyugállományú altábornagy, légierő vezérkari főnök köszöntőjét követően Buczkó Imre nyugállományú dandártábornok, légierő-parancsnokhelyettes és Gangler László ezredes, a pápai katonai légikikötő parancsnoka koszorút helyezett el az elhunyt bajtársak emlékére, illetve az élők tiszteletére állított emlékműnél.
A bajtársi találkozó a Csapatművelődési Otthonban folytatódott. Gangler László beszédében kiemelte: az ilyen összejövetelek mindig erőt adnak a továbbiakhoz, hiszen az eseményre ellátogatókat közös kötelék fűzi egymáshoz, függetlenül attól, hogy valaki a világháború előtti időszakban, vagy a '70-es, a '80-as, a '90-es években szolgált, illetve napjainkban teszi ezt. A katonai bázis vezetője rámutatott, a tavalyi esztendőhöz képest sok új létesítménnyel találkozhatunk a repülőtéren, és ez a fejlődés a továbbiakban sem áll meg. – Az elmúlt másfél évben az építkezések kapcsán több mint hatezer ember kapott belépési engedélyt a bázis területére, és előfordult, hogy a bent dolgozó civil szakmunkások létszáma meghaladta a katonákét – jegyezte meg az ezredes. Hozzátette, a továbbiakban újabb fontos és nagy volumenű épület-felújítások, fejlesztések várhatók. – Ezek megvalósulása után már nyugodtan kijelenthetjük majd, hogy az űrrepülőgép kivételével gyakorlatilag bármi leszállhat a pápai reptéren – fogalmazott Gangler László.
– Ebben az évben hat nemzetközi gyakorlatunk volt, 2017 tekintetében pedig körülbelül ugyanezt a képet látjuk. Nemegyszer előfordul, hogy két gyakorlat egyidejű futtatásával dolgozunk, emellett kiszolgáljuk a három C-17-es repülőgépet, folyamatosan pontosítjuk a fejlesztési terveket, biztosítjuk a saját kiképzéseinket. Nem beszélve arról, hogy jelentős létszámmal veszünk részt a határ menti munkákban. Továbbra is folyamatosak a külföldi missziók, ezenkívül jelenleg több mint harminc fő tartózkodik az országhatáron túl különböző egyéni beosztásokban Iraktól kezdve egészen Afganisztánig – sorolta az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka.
A továbbiakban az egybegyűltek meghallgatták Bódai Miklós százados előadását a bázis tavalyi évben megvalósult fejlesztéseiről, gyakorlatairól, majd bejárták a repülőteret – beleértve az új létesítményeket, mint a repülésirányító tornyot és a hangárkomplexumot –, valamint technikai bemutatón is részt vehettek. A rendezvényre ellátogatók emellett megtekintették az alakulat csapatmúzeumát, és baráti beszélgetésekre is sort kerítettek.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!