Cicege, csülök és bor minden mennyiségben - elkezdődött a fesztivál


2016-09-07 20:12:31  | cikk: ha  | 


Cicege, csülök és bor minden mennyiségben - elkezdődött a fesztivál főképe

Ma délután elkezdődött az Esterházy-kastély udvarán a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál. A szervezők az idén is változatos szórakoztató programokról gondoskodtak és ehhez hasonlóan a gasztronómiai kínálat is színes. 17 faházban kínálják a borokat a hazai történelmi borvidékek pincészetei, de a jóféle pálinkák kedvelői sem maradnak hoppon, két faházban kóstolhatják a hagyományos magyar gyümölcspárlatot.

Samu Attila a győri Borháló Borkereskedés képviselője elmondta, hogy kínálatukban minden tájegység jellegzetes bora megtalálható, igyekeznek képviselni a hazai kínálatot. A pápai fesztivál visszatérő vendégei, szívesen jönnek, mert mindig nagyon jó hangulatú a rendezvény, s nem mellékesen eredményes is. Legyen az fehér, vörös vagy rozé, mindegyik bornak vannak kedvelői, sőt, ők a hűvös estékre is gondoltak és forralt bort is kínálnak az öt nap során.

A borszerda is szép számú érdeklődőt vonzott

Jó, ha a jóféle nedűnek megágyaznak: finom ételekben sem lesz hiány szerdától vasárnapig. Orbán László, a Galéria Bisztró üzletvezetője elmondta, hogy nagyon készültek a fesztiválra, mostanra már csülökkel és cicegével álmodnak, tette hozzá mosolyogva. Szorgos kezek dolgoznak az öt nap alatt, szükség is lesz rájuk, hisz másfél tonna krumpli várja, hogy finom cicegévé változhasson tejföllel, sajttal, juhtúróval, kolbásszal, csülökkel gazdagítva. S hát természetesen a csülök...., amit egészben és pörköltként, valamint hagymával, rozmaringgal is kínálnak a vendégeknek. Már az első napon is sokan sorban álltak egy-egy tányér finomságért.


Ki kér cicegét? -  a fesztiválon ne hagyja ki senki ezt az egyszerű, mégis fenséges ételt

A finom étkek és a jóféle borok mellé vidám műsor is jár. A borszerdai nyitónapon járási amatőr csoportok mutatkoztak be. A gecsei Dallamvarázs énekkar kezdte a rendezvény fellépőinek sorát. Kalmár Ede csoportvezető elmondta, hogy kilenc éve működik a kórus, a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztiválon immár második alkalommal szerepelnek, ami megtiszteltetés számukra. Ezúttal bordalokkal, szüreti nótákkal készültek a fellépésre. Nagy tapsot kaptak, éppúgy mint a Teveli Táncos Lábak, a Magyargencsi Dalkör, a pápasalamoni Hens Dancing, a Malomsoki Menyecskék és a Nyerő Hatos Tánccsoport műsora. Este Greznár Zoltán zenekara gondoskodott a jó hangulatról.

A fesztivál borcsütörtökön is 18 órától várja a vendégeket, holnap a JMSZK Vadvirág néptáncegyüttese és utánpótlás csoportjai adnak műsort, remek mulatságot rendeznek, ígérik, valamint fellép a Főnix zenekar is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!