In memoriam H. Szabó Lajos


2016-09-06 12:36:56  | cikk: pt  | fotó: archív  | 


In memoriam H. Szabó Lajos főképe
Nyolcvanöt esztendős korában elhunyt H. Szabó Lajos Bél Mátyás-díjas helytörténész, helytörténeti író. Temetése Malomsokon lesz szeptember 10-én, szombaton 15 órakor.

H. Szabó Lajos Újmalomsokon született 1931. június 6-án. Négy évig tanult a Pápai Református Kollégiumban, később pedig a helyi, majd a székesfehérvári mezőgazdasági szakközépiskolába járt – utóbbiban végzett 1951-ben. 1960-ban, munkája mellett agrármérnöki diplomát szerzett a Mosonmagyaróvári Agrártudományi Főiskolán. Dolgozott a Hortobágyon, Győr-Moson-Sopron megyében, a Pápai Járási Tanács mezőgazdasági osztályán, végül a Pápakörnyéki Vízitársulatnál, ahonnét 1992-ben nyugdíjba ment. Munkája mellett széles körű kutató és adatgyűjtő tevékenységet végzett a honismeret területén.

Több mint félezer írást publikált különféle lapokban, számos saját kiadású könyve jelent meg a helytörténet, a történelem, a numizmatika, illetve az agrár- és vízgazdálkodás-történet témakörében. Aktív tagja, vezetője volt több pápai, megyei és országos kulturális, közéleti szervezetnek, ő alapította a Magyar Éremgyűjtők Szövetségének pápai csoportját. Tevékenységét rengeteg kitüntetéssel, díjjal ismerték el, egyebek mellett megkapta a Pro Comitatu Díjat és Pápa Város Díszoklevelét.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!