Átgázolt a Devecseren a Perutz


2016-09-04 14:42:56  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Átgázolt a Devecseren a Perutz főképe
A Tihany ellen aratott 3-2-es idegenbeli siker után a megyei első osztályú bajnokság negyedik fordulójában a Pápai Perutz FC végre hazai pályán is bemutatkozott. Az ellenfél az a Devecser volt, mely az előző szezonban épp a pápaiak mögött a negyedik helyen végzett, idén egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség állt a neve mellett. A Tihany elleni győztes csapaton két helyen változtatott Marton Miklós, a mieink a Simon – Barcsa, Kovács, Szalai G., Bolla - Horváth T. – Iványi, Baldauf, Somogyi, Szép – Venczel összetételben léptek a közönség elé. Az első percektől kezdve a hazaiak domináltak, ötletes, szép támadásokat vezettek, ám az utolsó passzokba, beadásokba hiba csúszott. Ennek ellenére fél órát sem kellett várni az első találatra, Szép beadását Venczel csúsztatta a hosszúba 1-0. A félidő hajrájához közeledve megduplázta előnyét a Pápa, egy szabadrúgás után Kovács passzolt Széphez, aki egy átvétel után 17 méterről hatalmas gólt akasztott a hálóba, mellyel kialakult a 2-0-s félidei eredmény. A pihenő után ismét a játékrész második felét nyomta meg a hazai alakulat, a 67. percben Baldauf szögletét Kovács csúsztatta meg a hosszún érkező Bollának, aki közelről a léc alá bombázott 3-0. Szinte a középkezdésből jött a negyedik hazai találat, Szép húzta meg a bal oldalon, egy csel után lapos passzát Venczel gurította a bal alsóba. Öt perccel később Horváthtal szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a labda mögé Venczel állt, aki a jobb kapufa segítségével értékesítette a büntetőt 5-0. A 80. minutumban Venczel jó ütemben vált le védőjéről, és kiválóan ugratta ki Szépet, aki a bal sarokba helyezett 6-0. A második félidőre teljesen szétesett a Devecser, a hazaiak pedig futószalagon alakították ki a lehetőségeket. Öt perccel a lefújás előtt Iványi ugratta ki a leshatáron Ughyt és Venczelt, utóbbi egyedül vezethette a labdát Szente kapusra, és a jobb sarokba helyezett 7-0. A kegyelemdöfést a 90. percben Horváth Tamás adta meg a Devecsernek, a Perutz FC közönségszórakoztató játékkal ilyen arányban is megérdemelten nyert, és négy forduló után 100 százalékos teljesítménnyel, 14 lőtt és mindössze két kapott góllal vezeti a bajnokságot. A szezon rangadóval folytatódik, szeptember 11-én 16:30-tól idegenben Úrkút lesz az ellenfél.

Perutz FC – Devecser 8-0 (2-0) Gsz.: Venczel 4, Szép 2, Bolla, Horváth T.

Marton Miklós: Természetesen egy nyolcgólos meccs után nem lehetek elégedetlen, de voltak hibák a játékunkban, főleg az első félidő vége felé, a letámadásokból szerzett labdákból sok gólt lőhettünk volna, de a beadások nem voltak pontosak. Örülök, hogy ki tudtuk szolgálni a közönséget és annak is, hogy amiket a pénteki edzésen gyakoroltunk, azokból nagyon sokat viszontláttam a pályán.

Perutz FC: Simon – Barcsa, Kovács, Szalai G., Bolla (’74 Györkös Z.) – Horváth T. – Iványi, Baldauf (’71 Ughy), Somogyi, Szép – Venczel

Devecser: Szente – Csicsics (’35 Horváth), Orbán, Cserna, Tisonyai – Király, Illés, Burucs (’71 Horváth), Szélessy – Rába (’71 Paksai), Szakonyi

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!