Nyugdíjas délután a Fő téren


2016-09-04 08:22:41  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Nyugdíjas délután a Fő téren főképe
Első alkalommal szervezett nyugdíjas délutánt a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi- Érdekképviseleti Egyesülete. A szombat délutáni Fő téri programon megjelenteket Baán Éva, az egyesület elnöke köszöntötte, majd estig tartó kulturális program következett. Mindezeken túl jótékonysági kirakodóvásárt is tartottak, a Plébánia-sor árnyas fái alatt felállított asztaloknál az egyesület tagjai által felajánlott tárgyakat vásárolhatták meg az érdeklődők. A vásár bevételét a szervezők a nyugdíjas egyesület 25 éves évfordulójának méltó megünneplésére fordítják majd.
Baán Évától megtudtuk, tapasztalataik szerint egyesületük tagjai nagyon aktívak és adakozó kedvűek. Ezért a vezetőségi tagokkal úgy döntöttek, lehetőséget adnak arra, hogy mindenki hozzájárulhasson 25 éves jubileumuk méltó megünnepléséhez. Ezért jött létre a nyugdíjas délután, ahová mindenki elhozhatta az olyan portékáját, amit szívesen felajánl erre a célra.

Több mint 200 nyugdíjas portékáit kínálták

A kezdeményezés nagyon sikeres volt, több mint 200 nyugdíjas élt a lehetőséggel, s az általuk felajánlott tárgyakat – többek közt horgolt tárgyakat, textilből készült konyhai kiegészítőket, csodaszép festményeket, virágokat és édességeket - vásárolhatták meg a nyugdíjas délutánra ellátogatók. A vásár idejére műsort is szerveztek, az egyesület énekkara és irodalmi színpada, a Húsos Klub és a Textiles klub tagjai, valamint Takácsiból és Tapolcafőről érkezett vendégeik mondtak verset és énekeltek a délután folyamán.
Baán Éva elmondta, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi- Érdekképviseleti Egyesülete megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepséget a jövő év októberében, az Idősek Világnapjához kötődően kívánják megtartani a Városi Sportcsarnokban, ahová várják közel 650 tagjukat, schwetzingeni, sepsiszentgyörgyi barátaikat, illetve mindazokat a pápai és Pápa környéki civil szervezeteket, akikkel jó kapcsolatokat ápolnak és kölcsönösen segítik egymást.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!