Kulturális és gasztronómiai élvezetek a Borfesztiválon


2016-09-02 20:52:40  | cikk: HuHa  | 


Kulturális és gasztronómiai élvezetek a Borfesztiválon főképe
Szeptember 7-én, jövő szerdán kezdődik az Esterházy-kastély udvarán a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál. A szervezők az idén is változatos szórakoztató programokról gondoskodtak és ehhez hasonlóan a gasztronómiai kínálat is színes lesz. A programokról, étel- és italkínálatról sajtótájékoztatón adtak hírt ma délelőtt a rendezvény helyszínén.

Szabadkai Verita, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója kiemelte, a fesztivál minden korosztály számára nyújt szórakozási lehetőséget. A programok szerdán 18 órakor kezdődnek a járásban működő amatőr művészeti csoportok műsorával.
-A rendezvényen élvonalbeli együttesek és kevésbé ismert, de kitűnő zenészekből álló zenekarok szórakoztatják a közönséget öt napon át - fogalmazott. Pénteken fellép a Four Fathers énekegyüttes és a Republic zenekar, szombaton a Happy Dixieland Band és Malek Andrea szórakoztatja a fesztiválozókat, vasárnap pedig a pápai közönség egyik nagy kedvence, a Budapest Bár érkezik Pápára, s a csapatban Mező Misinek is örülhetnek a rajongók.

Szabadkai Verita a kulturális és szórakoztató programokat ismertette

-A rendezvényen profi táncosokból sem lesz hiány, a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara egy antológia keretében mutatja be a Kárpátalján élő népek gazdag, sokszínű, tradicionális kultúráját – mondta el az igazgató. A szervezők a gyermekekről sem feledkeztek meg, szombaton és vasárnap kézműves játszóházba várják a családokat, és egy interaktív mesekoncert is bekerült a programba: szombaton 17 órától a színpadon Figura Ede és a Fura Figurák szórakoztatják majd a kicsiket.

A sajtótájékoztatón Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője a gasztronómiai kínálatból adott ízelítőt. Mint megtudtuk, 17 faházban kínálnak majd borokat a hazai történelmi borvidékek borászai, két faházban pedig különböző gyümölcsökből készült pálinkákat kóstolhatnak a vendégek. A borházak kiválasztásánál ezúttal is arra törekedtek, hogy minél több féle szőlőnedűt kínálhassanak a látogatóknak: bemutatkoznak somlói borpincészetek, érkeznek borosgazdák többek között a Badacsonyi borvidékről, Mórról, Villányból, Tokajról és Pannonhalmáról is.
-Az ételkínálatban a hagyományos cicegék mellett különleges feltéttel gazdagított cicegéket is kínálunk majd, a csülök pedig a legkülönbözőbb változatban kóstolható meg a rendezvényen – tájékoztatott az ügyvezető. A sült csülök mellett kínálnak lesz kemencés csülök, serpenyőben sült, fokhagymás-rozmaringos csülök és csülökkel töltött pecsenye is.

17 faházban kínálják majd a borokat - tudtuk meg Boros Katalintól

Érdemes lesz tehát a jövő hét második felét az Esterházy—kastély udvarán tölteni, hiszen ezúttal is lesz minden, mi szem-szájnak ingere. A Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál szerdán 17 órától kínál remek programokat és kulináris élvezeteket. A borosgazdák hétköznapon 17 órakor nyitják ki faházaikat, a hétvégén pedig már 15 órától várják látogatókat a kastélyudvarba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!