Forgalomsegítés az iskoláknál


2016-09-01 21:01:32  | cikk: HuHa  | 


Forgalomsegítés az iskoláknál főképe
A tanév kezdetével megkezdődött a rendőri forgalomsegítés a nagyforgalmú utcákban lévő oktatási intézményeknél. A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai és a polgárőrök ma reggel már hét iskolánál teljesítettek szolgálatot a zavartalan és balesetmentes közlekedés érdekében. Így a tanítás kezdete előtt az Erkel, a Tarczy, a Szent István, a Munkácsy és a Vajda Márta iskolánál, valamint két középiskolánál találkozhattak rendőrökkel és polgárőrökkel a közlekedők.

Megkezdődött a tanév - reggeli csúcsforgalom a Munkácsy-iskolánál

Dr. Varga Balázs rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta, elsődleges céljuk a gyalogosok védelme, jelenlétükkel szeretnék felhívni a figyelmet a gyalogos-átkelőhelyekre vonatkozó szabályok betartására.
-Nagyon fontosnak tartjuk a személyes példamutatást, hogy a gyermekeket kísérő szülők, a gyerekeket szállító gépjárművezetők használják a passzív biztonsági eszközöket: a biztonsági övet és a gyermekbiztonsági rendszereket. Ezekre rendőreink külön odafigyelnek az iskoláknál teljesített szolgálat idején – mondta el az alezredes.
Az iskolai forgalomsegítés szeptember végéig biztosan tart, de a Pápai Rendőrkapitányság lehetőségeihez mérten az egész tanévben igyekszik jelen lenni az iskoláknál.

Dr. Varga Balázs rendőr alezredes tájékoztatott a forgalomsegítő szolgálatról

Dr. Varga Balázs azt is hangsúlyozta, a balesetmentes közlekedésért nemcsak a gépjárművezetők, hanem a gyalogosok is felelősek, hiszen nem egy esetben gyalogos okozott közlekedési balesetet. Éppen ezért fontos, hogy a szülők a tanév elején elkísérjék a kisgyermekeket az iskolába, megmutassák, hol vannak a zebrák, ahol átkelhetnek az úttesten, és felhívják a figyelmet arra, hogy a gyalogosnak csak a gyalogos-átkelőhelyen van elsőbbsége, de ott sem veszélyeztethetik a gépjárműforgalmat, tehát féktávolságon belül nem léphetnek le az úttestre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!