Becsengettek – Elkezdődött a 2016/2017-es tanév


2016-08-31 19:36:41  | cikk: Babos Petra  | 


Becsengettek – Elkezdődött a 2016/2017-es tanév főképe
Szerte a városban szélesre tárultak az iskolakapuk és szeptember elsején becsengetnek az első tanórákra. Pápa városának iskoláiban kedden, szerdán délután és holnap reggel tartják meg a tanévnyitó ünnepélyeket.
Ünnep van ma. S az ünnep különleges: a szép ruha, az új iskolatáska, a találkozás öröme a régen látott iskolatársakkal. A szépen kidíszített osztály, az új tanulók, a jövővel kapcsolatos elvárások, kíváncsiság, félelmek – ez mind-mind különleges és egyszeri –fogalmazott Megyeriné Borsó Éva, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgatója tanévnyitó ünnepélyén. Az intézményvezető szólt az elsősökhöz, akiknek azt kívánta, hogy az utak, amelyek a kincsek felfedezéséhez vezetnek, legyenek izgalmasak és örömtelik. A tanévnyitó ünnepélyen fogadták hivatalosan munkácsys diákká az elsősöket a nyolcadikosok az egyen nyakkendő átadásával. A nyolcadikosoknak pedig gyümölcsöző, sikeres utolsó évet kívánt az iskola falai között, majd az iskola összes diákjának felhívta a figyelmét arra, hogy tanulással, fegyelmezett magatartással öregbítsék iskolájuk jó hírnevét.
Az igazgató végül szólt a nyár folyamán történt változásokról, miszerint kiemelte azt, hogy, a csoportszámuk csökkenése lehetővé tette, hogy a fenntartójuk megszüntesse a Fiumei utcai telephelyet, így minden diákjuk az Aradi utcai anyaiskolába fog járni, ahol minden helyiségben a nyáron megtörtént a tisztasági meszelés.
Tanévnyitó beszédét Ady Endre szavaival zárta: „Ha élet zengi be az iskolát, az élet is derűs iskola lesz.”
Az ünnepséget a 2. n osztályos tanulók műsora tette színessé, akiket Ferencziné Györgydeák Anna és Szegő Beáta készített fel.
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában 480 tanuló kezdte meg az idei tanévet, köztük 59 első osztályos kisdiák, akik két tanulócsoportban ismerkednek a számolás, az olvasás és az írás tudományával.

További képek: ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!