Konditermet avattak a tűzoltóságon


2016-08-31 09:10:22  | cikk: Babos Petra  | 


Konditermet avattak a tűzoltóságon főképe
Megújult a konditerem a pápai tűzoltóságon, amelyet ma délelőtt adott át hivatalosan Dányi Béla tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Csillag István, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Kirendeltségének vezetője és Zsegraics Gyula, a Pápa Tűzvédelemért 105 Közalapítvány Kuratóriumának elnöke a teljes állomány részére.
A régi konditerem
Csillag István az átadó ünnepségen elmondta, olyan helyiséget adtak át, amely az aktív pihenést szolgálja a pápai katasztrófavédelmi kirendeltség és a pápai tűzoltóság személyi állománya részére.
-2008- ban merült fel, hogy egy edzőtermet szeretnénk kialakítani, amit a régi tömlőszárító épületében valósítottunk meg. Az idők folyamán ezt kinőttük, s akkor fogalmazódott meg bennünk, hogy kellene egy új, tágasabb konditerem. Az udvaron lévő három raktárhelyiségből alakítottunk ki most egy edzőtermet az igazgatóság és az alapítvány finanszírozásával. A munka nagy részét a pihenőidejét töltő állomány végezte el, a szakmunkákkal és a segédmunkákkal együtt. Kicseréltettük a nyílászárókat, korszerűsítettük a fűtést, a burkolatok megújultak, s a mai kor igényeinek megfelelő helyiséget hoztunk létre erre a célra – mondta
Csillag István.
A tűzoltó egyéni védőfelszerelése
Dányi Béla tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője kérdésünkre hozzátette, örömmel támogatták a pápaiak kérését, mivel nagyon fontos, hogy a tűzoltók az elméleti és gyakorlati ismeretek mellett megfelelő fizikai állóképességgel rendelkezzenek.
Az új ezdőtermet rögtön birtokukba vették a tűzoltók
Egy tűzoltónak több mint 50 kg az egyéni védőfelszerelése, amit vinnie kell magával egy-egy beavatkozáskor. Ezért is lényeges, hogy a csendes pihenő idején tudjanak edzeni, ami egyúttal kiváló közösségépítő funkcióval is bír.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!