XI. Megyei Hegedűverseny a Bartókban


2010-04-12 19:54:28  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


XI. Megyei Hegedűverseny a Bartókban főképe
Tizenegyedszer találkoztak itt Pápán az adott év legtehetségesebb hegedűsei megyénkből. Az első hét alkalommal a Várkastély ódon falai adtak otthont a versenynek és immáron negyedik alakalommal a Zárda épületében (Bartók Béla Zeneiskola) rendezték meg a versengést.
A megye öt zeneiskolájából (Ajka, Balatonalmádi, Pápa, Várpalota és Veszprém) 27 hegedűs nevezett a mai megmérettetésre, köztük négy pápai tanuló.
- A versenyre másodiktól hatodik osztályig lehetett nevezni. Két kötelező és hat kötelezően választható műből kellett a diákoknak egyet-egyet eljátszaniuk, ami nekik a legszimpatikusabb, melyeket előre meg is határoztunk. A zsűri tagja Oláh Vilmos, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmestere, a Dohányi Ernő Szimfonikus Zenekar koncertmestere, az Auer vonósnégyes primáriusa és Tákyné Lukinits Zsuzsa, a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola hegedűtanára. Minden versenyző oklevélben részesült, a legjobb hegedűs pedig könyvet, illetve cd-t kapottt- mondta el Falaki Csaba, a Bartók Béla Zeneiskola igazgatója.
- Az elmúlt tíz verseny spirituális rektora, szellemi vezetője Bódi László tanár úr volt. Tavalyi nyugdíjazása után a verseny kormánybotját átadta kollégáinak, Nagy Tibornak és Szabó Tamásnak. A verseny anyagának kijelölése az ő gondoskodásukat tükrözi. Bódi tanár úr nem úgy hagyta maga mögött ezt a versenyt, mint egy elhasznált, megunt ruhát, hanem a tőle megszokott figyelmességgel és tapasztalattal segítette a verseny idei megszervezését is. Ezt nagyon köszönjük- tette hozzá az igazgató.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!