Új munkagépek a Városgondnokságnál


2016-08-24 22:23:58  | cikk: HuHa  | 


Új munkagépek a Városgondnokságnál főképe
Megérkezett a Városgondnokság új gépeinek egy része, ezeket mutatták be tegnap a Sportcsarnok előtti parkolóban tartott gépszemlén. A városüzemeltetésért felelős intézmény számára az önkormányzat biztosított forrást a feladatellátás hatékonyságát növelő berendezések megvásárlásához.

A gépszemlén Áldozó Tamás polgármester elmondta, az idei költségvetés elfogadásakor szavazta meg a képviselő-testület a 100 millió forintos pénzügyi keretet, melyhez hitelt vett fel a város. Az önkormányzati alapfeladat ellátására felvett hitel a hatékonyság javulásával bőven visszaköszön a következő években – fogalmazott.
-A testület azért döntött a gépek forrásának biztosítása mellett, mert látni kell azt, hogy a korszerű, hatékony városüzemeltetés eszközöket, felszereléseket követel, és nem lehet mindent közfoglalkoztatottakkal és kézi erővel megoldani – mondta. Hozzátette, Bakó Istvánnal, a Városgondnokság igazgatójával a beruházás előtt tanulmányozták a schwetzingeni városüzemeltetési módszereket, ahol nagyon sok jó ötletet és tanácsot kaptak az egyes feladatok ellátásával és az azokhoz szükséges munkagépekkel kapcsolatban.

Új traktorok és pótkocsik állnak szolgálatba a Városgondnokságnál 

A beszerzendő gépek egy része már megérkezett, a többit pedig a közeljövőben szállítják le –tudtuk meg a sajtótájékoztatón.
-Egy földmunkagép, egy 92 LE-s traktor, egy 50 LE-s kistraktor, három pótkocsi, fűkasza, szárzúzó, ágdaraboló, hótolólapok – sorolta a beszerzett gépeket, eszközöket Bakó István, melyek közül néhány már korábban megérkezett és használatban van, többségüket a gépszemlén újonnan mutatták be, néhány pedig szeptember végéig érkezik a Városgondnoksághoz. A kotrót földmunkákhoz és a járdaépítésekhez használják majd. A nagyobbik traktor a hozzá megrendelt rézsűkaszával a vízelvezető árkok karbantartását teszi eredményesebbé, és ehhez a traktorhoz érkezik egy nagyobb, hátrafelé billenő pótkocsi, mely a szemétszállításban vesz majd részt – magyarázta az igazgató.
-A Városgondnokságnak eddig nem volt ilyen pótkocsija, a városban összegyűjtött sajnálatosan sok szemetet eddig kézi erővel kellett lerakni, az új pótkocsival ezt a munkát gyorsabban, kevesebb élőerővel tudjuk megoldani.

Több kiegészítőt és adaptert is vásároltak

A kisebb traktort az új fűkaszával szerelik fel és erre az erőgépre csatlakoztatják majd a zárzúzót, ami a bozótos területek megtisztításában segít. A két kisebb pótkocsi is ehhez a géphez tartozik, közülük az egyik egy régi, sok javítást igénylő társát váltja fel. Az erőgépekhez fronthidraulika tartozik, és vásároltak néhány hótolólapot is, hiszen nem lehet arra számítani, hogy mindig ilyen enyhe tél lesz, mint tavaly. Az ágdaraboló gép, mely már korábban megérkezett és használatba is vették, a téli fanyeséseknél tesz jó szolgálatot, hiszen az aprítékot a megfelelő száradási idő után tüzelőanyagként tudják hasznosítani. Bakó István kiemelte, a régi erőgépek teljesítménye kevés volt a megfelelő feladatellátáshoz, sokszor szorultak javításra, ami sok pénzbe került, és sok munkaóra kiesést jelentett.

Bakó István, a Városgondnokság igazgatója ismertette az új gépeket és felhasználási területüket

-A Városgondnokság fejlesztésére a rendszerváltozás óta ilyen léptékű beruházás nem történt, és nyilván az elvárásaink ennek megfelelően fognak alakulni, hiszen olyan eszközöket, gépeket kap a kezébe az intézmény, amelyekkel sokkal hatékonyabb és látványosabb városüzemeltetési munka kezdhető meg – hangsúlyozta a polgármester a gépszemlén. Mint mondta, a Városgondnokság feladata, hogy a város közterületeit üzemeltesse és rendben tartsa, és az idei évben nagy változás történt ezen a területen. A város virágosításában már jól látható változáson túl többek között a csapadékvíz-elvezetők karbantartásában is előrelépést várnak, amiben a most megvásárolt gépek nagy segítséget jelenthetnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!