Nagyszabású programmal készül a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat


2016-08-24 08:30:26  | cikk: Babos Petra  | 


Nagyszabású programmal készül a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat főképe
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat tegnapi ülésén egyetlen napirendi pontot tárgyaltak a testület tagjai, vagyis a szeptember 10-ei nagyszabású rendezvényükről esett szó. Pillerné Fódi Ilona elnök elmondta, az előkészületekkel jól haladnak, a meghívók már elkészültek. A magyarországi németek elűzetésének 70. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés kapcsán egy kiadványt is készítettek, amely már a nyomdában van.
A megemlékezés szeptember 10-én, szombaton 15 órakor kezdődik a vasútállomáson lévő emléktábla avatásával. 16 óra 30 perctől a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Általános Iskola aulája ad otthont a kulturális bemutatónak, amelyen a Vajda lakótelepi óvoda Rozmaring csoportja, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Általános Iskola nemzetiségi csoportjai, a bakonyjákói tánccsoport és a gannai asszonykórus lép színpadra. Ezen a programon mutatják be a nemzetiségi oktatásban résztvevő elsősöket is. A nyolcadikosok a hagyományoknak megfelelően átadják az édességcsomagokat, a „Schultütéket” az elsősök számára.
A nemzetiségi napon mutatják be az elűzetés 70. évfordulójára készült kiadványt. A programon Ritter Imre német nemzetiségi parlamenti szószóló is részt vesz, aki köszönti majd a megjelenteket. A nagyszabású rendezvényt batyus sváb bál zárja, melyen a vértessomlói Heimattöne Kapelle húzza a talpalávalót.
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestülete a magyarországi németek elűzetésének 70. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezés és a Német Nemzetiségi Nap című program megvalósítását egyhangúan jóváhagyta. A programokra pályázaton keresztül nyert támogatást a nemzetiségi önkormányzat.
Pillerné Fódi Ilona hozzáfűzte, örülnek, hogy az idei évben sikeresen pályáztak az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőjéhez, s Pápa Város Önkormányzata és a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közössége is támogatta a rendezvényt. Pápa Város Önkormányzata 500.000 Ft-ot, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelője 300.000 Ft-ot, míg három pályázat, amit a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közösségéhez nyújtottak be, 40.000 - 40. 000 Ft-tal támogatja a programot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!