Pápán csap össze a két megyei rivális


2016-08-19 20:42:50  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: fcajka.hu  | 


Pápán csap össze a két megyei rivális főképe
Augusztus 21-én vasárnap, 17:30 perces kezdéssel vérbeli megyei rangadót rendeznek a Perutz Stadionban. Az NB III-as labdarúgó bajnokság harmadik fordulójában ugyanis Veszprém Ajkával csap össze. A bajnokság újonca pályája felújítása miatt Pápán látja vendégül az FC Ajkát. A Lantai Balázs vezette megyeszékhelyiek nem kezdték jól a pontvadászatot, eddigi mérlegük egy döntetlen, egy vereség.
- Rendkívül pozitív volt az előző heti játékunkhoz képest, hogy a mérkőzés egészén dominálni tudtunk, viszont mindenképpen negatívumként kell megemlítenem a helyzetkihasználásunkat. Amíg az ellenfél kapuja előtti lehetőségeinket nem tudjuk gólra váltani, addig a döntetlennél jobb eredményt nem fogunk tudni elérni – összegezte a Diósd elleni 0-0-át a veszprémiek szakvezetője a veol.hu-nak. Nagy iramú, férfias, ám mindenképpen sportszerű küzdelemre számítok vasárnap. Másképp kell kezelni, egy ilyen rangadót, mint a többi „hagyományos” bajnoki mérkőzést. A heti felkészülésünket is ennek szellemében állítottuk össze. Többet voltunk együtt és többet tudtunk gyakorolni, készülni az ellenfélből. Az ajkaiak célkitűzését alapul véve, ők játszanak majd nagyobb győzelmi kényszerben, ami görcsössé is teheti az esélyesebbnek titulált gárdát. Mi igyekszünk „hazai” pályán, felszabadult, de rendkívül koncentrált produktummal meglepetést okozni.
Az FC Ajka, amely ugyan egyértelmű célként fogalmazta meg a minél gyorsabb feljutást az NB II-be, egyelőre adós a győzelemmel, szintén egy pont áll a nevük mellett.
- Sajnos nem úgy sikerült a bemutatkozásunk, ahogy azt elterveztük – utalt az Érd elleni fiaskóra Bücs Zsolt, az ajkaiak mestere. Az első félidőben jól játszottunk, sikerült gólt szereznünk. Aztán még több helyzetet kidolgoztunk, azonban az Érd a semmiből egyenlített. A félidő lefújása előtt kihagytunk még egy ordító nagy ziccert, pedig lelki plusszal fordulhattunk volna. Öt kezdő játékosunkat nélkülöztük, ami bizony meglátszott a teljesítményünkön.
A vezetőedző a hétvégi összecsapásról elmondta, bízik benne, hogy a csapatát motiválja a megyei rangadó. Alaposan feltérképezték a veszprémieket, tisztában vannak az erősségeivel, gyengeségeivel.
- Annak idején jómagam több olyan rangadón vehettem részt, amit 20-30 ezer ember előtt játszottunk. Nyilván ennyien most nem lesznek, azonban a sok néző, a jó hangulat mindnyájunknak pozitív töltést, lökést adna. Ilyenkor az ember olyan dolgokat is ki tud hozni magából, amit máskor, egy hangulattalan, néző nélküli meccsen nem. Jó lenne, ha minél többen lennének, biztos, hogy jót tenne mindkét csapatnak - fogalmazott az edző.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!