A hónap műtárgya


2016-08-17 19:38:52  | cikk: ha  | 


A hónap műtárgya főképe

Varga Benedek gyerekkora óta a otthonosan mozog a videó világában, hisz szülei a Pápa Városi Televízióban dolgoznak. Őt azonban mégis a rögzített pillanat ragadta magával. 2008 tavaszán akadt a kezébe a családi fényképezőgép, s teljesen lenyűgözte az új világ, a mozdulatlanság, amely azonban mégis többet mond több percnyi mozgóképnél. Azóta minden szabadidejét a fényképezésnek szenteli. Fotózott, tanult, fotózott, a szakirodalmat bújta, fotózott, kiállításokra járt, fotózott, elmerült a jó képekben, fotózott, ráérzett, fotózott, fotózott...

A Türr István Gimnáziumban érettségizett, de addigra már több díjat is magáénak tudhatott, hisz a Due versenyein, a Helikonon, a Savaria karnevál pályázatán is első helyezéseket, különdíjat kapott, sőt, a Sony World Photography Awards ifjúsági kategóriájában is ott volt a képe a legjobbak közt a kiállításon. Volt önálló tárlata is Pápán, 2013-ban. Jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetemen tanul, mérnök-informatikus szakon. A fotózás számára hobbi, mely feladat, kihívás, öröm és kikapcsolódás is egyben.

Manapság már nem kiállításokra fényképez, inkább a streetfotózás érdekli, városokat, épületeket, embereket örökít meg legszívesebben. Tavaly óta tagja annak a fiatal csapatnak, mely az ország legnagyobb fesztiváljait fotózza. Mint mondja, a nagy bulik hangulatát azért tudják jól visszaadni, mert nagyon sok időt töltenek a rendezvényeken, ők is részesei a koncerteknek, programoknak. Az utcai fotózás nem könnyű műfaj, viszont a fesztiválokon jó dolguk van, hisz a résztvevők benne vannak a buliban, még segítik is a fotósok munkáját.

Szóval Varga Benedek képei manapság az interneten láthatók: a saját honlapján vagy a fesztiválok oldalain. Amikor a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ felkérte, hogy válogasson fotóiból A hónap műtárgya kamaratárlatra, nem volt könnyű dolga. Úgy döntött, hogy a régebbi képekből állítja össze a kiállítás anyagát. Megmutatja, hogy hol tartott 2-3 éve, aki pedig kíváncsi, járjon utána: messzire jutott az eltelt esztendők alatt.

Varga Benedek fotói szeptember 9-ig láthatók a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének földszinti előterében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!